Zadnji obračun 35. kroga državnega prvenstva ni prinesel zmagovalca. V Spodnji Šiški je vse do zaključnih minut dišalo po zmagi Mure, toda potem je udaril Rok Maher.


Dvaindvajsetletnik je za izenačenje na končnih 1:1 poskrbel v zaključku 89. minute, ko je iz leve strani pred vrata Mure predložek poslal Matija Kavčič, tam pa je najvišje skočil Maher in z glavo premagal Klemna Mihelaka. S tem so Šiškarji kronali boljšo igro in terensko premoč, ki je bila še bolj izrazita po prejetem zadetku. Muraši so do njega prišli kmalu po prihodu iz slačilnic, ko je po podaji Žana Trontlja z bližine atraktivno s peto zabil visokorasli Robert Čakš. Dvoboj bi se bržčas razpletel povsem drugače, če bi praktično v naslednjem napadu Amadej Maroša izkoristil imenitno podajo Sandija Nuhanovića, a je v dvoboju ena na ena z vratarjem zaključil premlačno, tako da je Matija Orbanić poizkus prekmurskega napadalca uspešno zaustavil. Nadaljevanje je pripadlo domačinom, Beno Selan je v eni od akcij z glavo stresel tudi vratnico, za končni razplet pa je poskrbela že omenjena 89. minuta.

Mura je z remijem izgubila možnosti za osvojitev četrtega mesta. V boju zanj ostajajo Šiškarji, ki so pred zadnjim krogom točkovno izenačeni s Koprom.

Bravo – Mura 1:1 (0:0)
Maher (89′); Čakš (51′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …