Mariborčani po še nepopolnem drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije zopet zasedajo vrh lestvice. Vijoličasti so pred domačimi gledalci z nekaj težavami in s pomočjo dežja strli odpor Radomljanov, ki so se v primerjavi z uvodnim obračunom, ko so se proti Koprčanom predstavili v bolj bledi luči, tokrat pustili soliden vtis, saj so se v boj z državnim prvakom spustili pogumno, za kar so bili nagrajeni tudi z vodstvom, ki pa na žalost radomeljskih privržencev ni bilo dolgo.


“Že pred tekmo smo se ne glede na postavo Maribora zavedali, kaj nas čaka. V tekmo smo šli z željo, da se fantje pogumno spustijo v igro in ne kažejo strahospoštovanja. To nam je na račun hitro doseženega zadetka tudi uspevalo, saj se je s tem samozavest še dvignila. Do zaključka tekme smo se Mariboru dobro upirali, a smo ob koncu plačali neizkušenost, saj je večina igralcev šele minuli teden okusila slast Prve lige, kar ekipa, kot je Maribor, s svojo kvaliteto zna kaznovati. Sam pa upam in verjamem, da bo takšnih učnih ur za nas čimmanj in bomo proti ekipam, ki so manj kvalitetne kot Maribor in Koper, začeli nabirati točke,” je uvodoma povedal Dejan Djuranović, trener novopečenega prvoligaša, ki se je kot igralec dolga leta podil tudi na zelenici Ljudskega vrta, zato seveda ni pozabil vijoličastim čestitati za zmago in jim zaželeti veliko sreče v evropskih preizkušnjah. Ante Šimundža, ki ga v sredo čaka nov zrelostni izpit na tekmi z izraelskim Maccabijem, je poudaril, da so tekmi, ki jo je bilo potrebno dobiti, najpomembnejše tri točke: “Današnja tekma je spadala v kategorijo tistih, ki jih moramo dobiti. Igrali smo s prvoligaškem novincem, a so Radomlje odigrale dobro tekmo, že proti Kopru so pokazale, da znajo igrati. Zavedali smo se, da je ekipa Radomelj neizkušena, a moramo biti ob prekinitvah v bodoče bolj osredotočeni in disciplinirani. Dobro je, da smo se vrnili v igro in bili potrpežljivi, tudi sreča nas je malce zapustila, saj smo dvakrat zatresli tudi prečnik, a to se v nogometu dogaja. Pozitivno je, da smo vztrajali do konca ter prišli do drugega in tretjega zadetka, po katerih smo srečanje mirno pripeljali do konca. Najpomembnejše so tri točke in s tem smo lahko zadovoljni.”

“V igro sem vstopil z namenom, da dobimo tekmo, na srečo sem bil sam tisti, ki je dvakrat zadel. Zmagali smo, osvojili tri točke in to je edino kar je pomembno. Tekma je bila zahtevna, tako kot vsaka v državnem prvenstvu, saj noben nasprotnik ni lahek in proti Mariboru igrajo zelo motivirano in trdo, ponavadi se tudi malce zaprejo. In vselej je potrebno za tri točke odgarati, nič drugače ni bilo niti tokrat,” je v umirjenem tonu pripovedoval z dvema zadetkoma prvi junak srečanja Luka Zahović, ki je v 85. in 88. minuti odločil zmagovalca deževnega obračuna: “Zavedam se, da sem mlad in da na mojem položaju vlada velika konkurenca. Vesel sem vsake minute, danes sem dvakrat zadel in upam, da bo to podlaga za še več priložnosti v bodoče.  Ob drugem zadetku nisem pričakoval, da bo igralec zgrešil celotno žogo, tudi mene je malce presenetila, a sem nato le zamižal in iskal strel v daljši kot.”

“Zasluženo smo zmagali, delo nam je malce otežil še dež, a smo verjeli do konca in zasluženo osvojili vse tri točke,” je po deževnem obračunu povedal včerajšnji slavljenec Dino Hotić, ki je ob 19. rojstnem dnevu po vstopu poživil igro vijoličastih in v zaključku srečanja pomagal streti odpor žilavih Radomljanov: “Vselej nestrpno čakam na priložnost in ko jo dobim, jo zagrabim z obema rokama. In potem je le še na trenerju, koliko priložnosti mi bo ponudil. Imeli smo zelo dobre priprave, nasprotniki po uri igre vedno podležejo in mi nato le še stopnjujemo pritisk, goli pa potem pridejo sami od sebe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…