Prvo ime včerajšnjega remija z lizbonskim Sportingom, je bil, kljub junaški predstavi vseh vijoličastih bojevnikov, strelec izenačujočega zadetka Luka Zahović, ki se je z 18. leti veselil prvega evropskega zadetka. Ante Šimundža je mladega napadalca, ki je v letošnji sezoni v odlični formi, v igro poslal v 81. minuti, takoj po tem, ko je Luis Nani z natančnim udarcem v spodnji desni kot mariborskih vrat Portugalce povedel v vodstvo. Zahović se je izkazal kot as iz rokava v še eni od mojstrskih partij 42-letnega Mariborčana, saj je svoje varovance znova odlično pripravil na vse pasti nasprotnika.


“Moj vstop v igro je bil načrtovan že pred zadetkom Sportinga. Moja naloga je bila nato ob vstopu jasna, misel v glavi je bila, da moramo izenačiti, kar se je potem tudi zgodilo in točke smo zelo veseli. Ob vstopu v igro sem bil prepričan, da bom imel priložnosti, saj jih imam na vsaki tekmi. Dobro smo se vključevali v napad, žal mi je neizkoriščene priložnosti dve minuti pred zadetkom, a sem bil nato vseeno nagrajen z zadetkom,” je uvodoma po prihodu iz slačilnice, po tekmi s portugalskim predstavnikom, dejal mladi napadalec, ki se je po obračunu s Sportingom veselil krstnega evropskega zadetka. Zahović mlajši, za katerega so se pred dnevi ogreli tudi pri portugalski nogometni zvezi, je priznal, da se še vedno ne zaveda dosežka in bo to verjetno prišlo komaj čez nekaj dni: “Težko opišem občutke. Liga prvakov, debi z osemnajstimi leti… Mislim, da se bom tega zavedal šele čez nekaj dni. Čeprav bom jutri, ko se bom zbudil, že razmišljal o tekmi s Koprom, tako da nekaj dosti časa, da bi se posvetil zadetkom, ni ravno. Sem pa zadetka seveda zelo vesel.”

“Zadetka v Ligi prvakov sem vesel, ne glede na to, proti komu sem ga dosegel. Danes sem zadel proti Sportingu, velikemu mestnemu rivalu mojega otroštva, zato je morda zadovoljstvo še kanček večje,” je napadalec, ki bo sredi novembra dopolnil 19 let, še dejal o zadetku. Mariborčan, ki je prve nogometne korake naredil pri lizbonski Benfici, velikem mestnem rivalu zeleno-belih, je obenem zanikal, da je bila zaradi preteklosti motivacija pred tekmo s Sportingom kaj večja: “Motiviranost je enaka, ne glede na to, če igramo s Sportingom ali pa pokalno tekmo z nižjeligašem. Na vsako tekmo se pripravljam z enako samozavestjo in mentaliteto. Na vsaki tekmi moraš dati vse od sebe, ne glede na nasprotnika, še posebej kadar si mlad, ko moraš trenerju ob ponujenih priložnostih dokazati, da lahko zaupa v tebe.”

“Sem miren, grem iz tekme v tekmo, iz treninga v trening, dajem vse od sebe, saj imamo na moji poziciji zelo dobre igralce. Na vsaki tekmi in treningu je potrebno garati, da lahko nato tudi igraš. Kar se bo zgodilo v nadaljevanju sezone, se bo pač zgodilo, v tem trenutku pa sem zelo vesel doseženih zadetkov,” je nadaljeval Zahović, ki je s petimi zadetki tudi prvi strelec državnega prvenstva. Že igranje med evropsko elito in dvaintrideseterico najboljših klubov na Stari celini je za vijoličaste velika nagrada, zato vijoličasti v tekmovanje niso krenili z jasno izraženimi cilji, vsaka točka bo le še dodatna nagrada za vso garanje in dokaz, da zagotovilo za uspehe niso le ogromni finančni vložki. Tudi strelec tretjega mariborskega zadetka v Ligi prvakov, v sezoni 1999/2000 sta zadela Stipe Balajić in sedanji trener Ante Šimundža, je ponovil klubsko stališče, da gredo nogometaši iz tekme v tekmo: “Jasno določenega cilja ni. V tekmovanju gremo iz tekme v tekmo, v vsakem obračunu želimo iztržiti kar največ, saj želimo tekmovati in zmagati na vseh tekmah. Želimo nabrati čimveč točk in kaj bo to prineslo na koncu, bomo še videli.

Luka kljub slavnemu priimku v letošnji sezoni dokazuje, da mu slavno ime očeta ne povzroča pretiranih preglavic. V slogu izkušenih nogometašev je po tekmi dejal, da mu negativni komentarji že v lanski sezoni niso prišli pod kožo: “Ne ubadam si z mišljenjem drugih ljudi. Že lani, ko mi ni šlo, sem povedal, da lahko v prvi ligi zabijem trideset zadetkov in bodo nekateri še vedno videli le negativno. Zato se s tem ne obremenjujem, sem pa vesel, da je v Mariboru veliko dobre volje. Lepo je videti, ko ti ljudlje zaupajo in te imajo navijači radi, zaradi česar sem Violam zelo hvaležen.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…