Gledalci v Ljudskem vrtu so prišli na svoj račun. Spremljali so razburljivo predstavo moštev Darka Milaniča in Dušana Kosića. Na koncu je bil boljše volje prvi, saj je njegov varovanec Luka Zahović s tremi zadetki pokopal Celjane in poskrbel za prvo zmago Maribora v zadnjih petih obračunih s Celjani. Mariborčani so se s 15. zmago znova prebili pred Domžalčane na drugo mesto, Celjani pa po devetem porazu ostajajo na petem mestu.


Približno 3500 navijačev je v Ljudskem vrtu v prvem polčasu videlo zanimiv obračun in dva zadetka, po enega v vsaki mreži. Mariborčani so povedli v 16. minuti, ko je po podaji Dina Hotića zadel Luka Zahović. Ta je dobro sprejel žogo, se otresel Dušana Stojinovića, preigral še Metoda Jurharja in zadel za 1:0.

Celjani so izenačili v 25. minuti, ko sta z dvojno podajo Jucie Lupeta in Rudi Požeg Vancaš izigrala obrambo, slednji pa je nato z natančnim udarcem premagal Jasmina Handanovića. Ta je bil na preizkušnji tudi v 42. minuti, ko so imeli Celjani kar tri igralce v protinapadu proti enemu mariborskemu, za strel se je odločil kar Stojinović, toda ni spravil žoge mimo domačega čuvaja mreže.

Gosti so prek Lupete sicer dosegli še en zadetek, a je bila žoga pred tem že zunaj igrišča, Mariborčani pa so tudi imeli še kar nekaj priložnosti za zadetek. Že v tretji minuti je poskusil Marcos Tavares z glavo, a je bil Jurhar na mestu, v sedmi je Tavares zgrešil cilj, v 31. pa je Zahović žogo spodkopal čez vratarja, a je ta zadela vratnico, odbito žogo pa je Martin Kramarič poslal v Stojinovića.

Kmalu po začetku drugega polčasa so domači znova povedli, spet – četrtič v sezoni – je bil uspešen Zahović, ki je v mrežo spravil odbito žogo po strelu Aleksa Pihlerja z glavo. Celjani so po golu imeli nekaj pobude, a je bila ta bolj ali manj jalova z le nekaj nenevarnimi streli.

Sledile so minute Maribora, ki jih je ta unovčil za povečanje vodstva. Ob neodločnem Stojinoviću je po podaji Pihlerja v protinapad tekel Zahović, ga prehitel in nato spretno z leve strani žogo med nogama Jurharja poslal v mrežo. V 84. minuti je imel priložnost za povišanje prednosti Jasmin Mešanović, a na koncu v kazenskem prostoru zgrešil vrata Celja.

V 89. minuti je z diagonalnim strelom malce z leve strani celjski zaostanek zmanjšal Lupeta, takoj zatem pa je na drugi strani do strela iz bližine prišel Kramarič, a mu žoge ni uspelo spraviti v mrežo, tako da je ostalo pri 3:2.

Mariborčani bodo v 27. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Novi Gorici, Celjani pa bodo dan prej gostili Krško.

 

Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Cretu, Pihler, Kramarić, Tavares (76` Mešanović), Hotić (91` Ahemdi), Zahović (81` Mlakar)

Celje: Jurhar, Brecl, Stojinović, Džinić, Vidmajer (71` Andrejašić), Cvek (88` Predragović), Pišek, Pečnik, Kerin (46` Pungeršak), Požeg Vancaš, Lupeta

Maribor : Celje 3:2 (1:1)

Zahović 16`, 50`, 69`, Požeg Vancaš 25`, Lupeta 88`

 

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpijo pestijo težave v obrambi

Olimpija, ki trenutno zaseda tretje mesto in ima pred zadnjim krogom točko naskoka pred Mu…