Domžalčani tudi po desetih tekmah ostajajo neporaženi, Goričani v gosteh niso uspeli presenetiti vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije. Varovanci gostujočega stratega Luigija Apollonija niso uspeli prekiniti niti niza nepremaganosti Nejca Vidmarja, ki se je močno približal štirimestni številki, saj je nepremagan že 990 minut, soigralci v polju pa so prvič letos zabili več kot dva zadetka.


“Zagotovo nismo pričakovali lahke tekme in takšnega rezultata kot smo ga dosegli. Po dobrem uvodu je Gorica prilagodila svojo postavitev in začela pritiskati na našo obrambo. Osvajali so vse več žog in posledično postajali vse bolj nevarni. Do konca prvega polčasa smo trpeli, a smo vzdržali. V drugem polčasu pa sta nas potrpežljivost in posest žoge pripeljali do ključnega trenutka na tekmi. Zadetek smo dosegli v idealnem trenutku. Po vodstvu smo se v fazi obrambe počutili udobno, v napadu pa smo po dveh prekinitvah tekmo odločili v svojo korist. Najpomembneje je, da smo začeli novo serijo zmag, hkrati pa ostaja cmok v grlu zaradi poškodbe Zenija, ki je vselej garal za ekipo,” je po novi ligaški zmagi, še deveti v desetih krogih, za klubsko spletno stran dejal domači strateg Luka Elsner, ki verjetno kar nekaj časa ne bo mogel računati na Zenija Husmanija. Makedonski vezist albanskih korenin je moral v 38. minuti srečanja zapustiti igrišče, uvodne domneve pa nakazujejo, da gre za hujšo poškodbo kolena. Današnji podrobnejši pregledi bodo potrdili ali ovrgli sum strgane sprednje križne vezi. Morebiten daljši izostanek borbenega vezista, ki v fazi defenzive opravi precej pomembnih nalog, bi bil iz večih razlogov hud udarec za moštvo: “Zadovoljni smo zaradi točk in zmage, a imamo ob tem grenak priokus. Izgubili smo Zenija Husmanija, saj gre po prvih ocenah za težjo poškodbo kolena. Njegova poškodba ne boli le zaradi njegove daljše odsotnosti z igrišč, ampak smo izgubili odlično osebo, ki ekipi veliko pomeni. To je hud udarec in upam, da se bomo znali s tem soočiti”

Domžale že v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo v okviru enajstega kroga gostovale pri Celju, ki je ravno tako sestavilo že lep niz nepremaganosti. Grofje grenkobe poraza niso okusili že osem krogov, a so obenem zadnje štiri srečanja končali z remijem. Goričani bodo morebitne točke morali poiskati v obračunu z novomeško Krko, ki jih je po zaslugi treh točk v obračunu z Olimpijo potisnila na deveto mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…