Domžale ne popuščajo, v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije je ekipa po zmagi nad novomeško Krko slavila še petič in bero točk povečala že na petnajst, s čimer so se Domžalčani obdržali na vrhu prvenstvene lestvice. Domžalčani so prevladovali večji del srečanja, zato je bila zmaga, šele druga letošnja z več kot golom razlike, pred okrog 600 gledalci povsem zaslužena.


“Izkoristili smo ponujeno priložnost, tako kot tudi na prejšnjih tekmah. Z zrelo in inteligentno igro smo prišli do zasluženih točk, ki pa so trdo prigarane, saj smo bili prvič v vlogi izrazitega favorita. Pritisk, ki si ga nalagamo, je potrebno prenesti in še naprej igrati dobro. Na igrišču smo naredili tisto, kar smo se dogovorili, morda bi bili lahko le nekoliko bolj konkretni v napadih,” je po peti letošnji zmagi za spletno stran kluba dejal Luka Elsner, strateg Domžalčanov, ki so v tekmi z Novomeščani podrli dva klubska rekorda. S peto zaporedno zmago so rumeno-modri poskrbeli za najboljši začetek sezone, medtem ko je Nejc Vidmar s 540 minutami nepremaganosti izboljšal dosežek Darka Brljaka. Mladi strateg domžalskega moštva pa je potrdil, da se z rekordnimi serijami ne mislijo zadovoljiti, saj jih je potrebno nadaljevati: “Pomembno je, da se z rekordnimi serijami ne zadovoljimo, ampak jih želimo nadaljevati. Prebili smo določene statistične mejnike in sedaj jih moramo postaviti čim bolj visoko. Gre za nov izziv. Bili smo prvi na lestvici in naš današnji izziv je bil, da ga zadržimo. Bili smo v vlogi favorita in zmaga je bila edino, kar je štelo. Izziv smo uspešno prestali in verjamem, da bo ta izkušnja pred nadaljevanjem sezone zelo dobrodošla, ker bo takšnih tekem na domačem igrišču še kar nekaj. Roko na srce, z rekordi se ne ukvarjamo. Lepo bi bilo po uspešni sezoni gledati nazaj na vse rekorde, ki smo jih postavili, trenutno pa se s temi stvarmi ne ukvarjamo. Statistika sicer potrjuje, da delamo določene stvari na igrišču dobro, vendar gre le za objektivno potrditev našega dela in nič več.”

Domžale že v sredo čaka nova preizkušnja, saj se bo vodilni prvoligaš pomeril z drugoligašem Šmartnim, ki pa z mlado in neizkušeno zasedbo vseeno ne bi smel predstavljati prevelikih težav za zasedbo pokalnega prvaka iz leta 2011.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…