Domžalčane danes ob 18. uri čaka občinski obračun z Radomljani. Ekipi sta pred zgodovinskim obračunom, saj se bo prvič dogodilo, da se bosta v prvoligaški konkurenci udarila kluba iz domžalske občine, v povsem obratni vlogi, saj Domžale brez izgubljene točke po sedmih krogih zasedajo vrh lestvice, Radomlje pa še čakajo na krstno prvoligaško točko in so z ničlo na dnu lestvice.


Luka Elsner, strateg domžalskega moštva, da bo obračun za njegove varovance zelo zahteven, kljub temu, da lestvica morda sporoča vse kaj drugega. Mladi strokovnjak nasprotne moštvo dobro pozna, saj v četi trenerja Dejana Djuranovića, sicer nekdanjega igralca, športnega direktorja in trenerja mladinskih selekcij Domžal, igra kar nekaj domžalskih nogometašev, a nekdanji branilec je v pogovoru za klubsko spletno stran opozaril na radomeljske nevarnosti: “Tako velike razlike, kot jo kaže trenutna lestvica, med ekipama zagotovo ni. Seveda vse kaže na to, da bi mi morali zmagati, ampak takšne tekme so zgodovinsko gledano najbolj negotove. Radomljam v določeni meri pomagamo z našimi igralci in tudi infrastrukturo, gre za lokalni obračun in za zgodovinski prvi občinski derbi. Če k temu dodamo še razliko v lestvici, razkrijemo dejavnike, na podlagi katerih se moramo jasno zavedati, da se bodo stvari hitro obrnile proti nam, če ne bomo na najvišji ravni. Zelo pazljivo dostopamo do te tekme, saj se zavedamo, da imajo tudi Radomlje svoje kvalitete. Znotraj posameznih tekem so imeli velikokrat obdobja, ko so pokazali visoko raven nogometa. Na takšnih tekmah se velikokrat stvari obrnejo v smer ekipi, ki ni favorizirana. Od igralcev zahtevamo pristop, ki bo prinesel zmago in to je le stoodstotna osredotočenost v vsakem trenutku.”

Domžalčani so imeli na zadnji tekmi, ko je na igrišču ob Kamniški Bistrici gostoval Maribor, bučno in številčno podporo s tribun, tudi tokrat si v rumeno-modrem taboru želijo podobne podpore: “Podpora proti Mariboru je bila fantastična in prav to nam je pomagalo držati motivacijo na najvišji ravni skozi celotno tekmo. Ko so igralci na koncu z močmi, prav zaradi podpore s tribun najdejo svoje rezerve. To je zasluga navijačev in če bi imeli takšno podporo na vseh tekmah, tudi v obliki navijaške skupine, bi bilo delo naših igralcev lažje in bi lahko ponudili še več. Veseli smo, da je v ustanavljanju nova navijaška skupina in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da do ustanovitve tudi pride. Največ bomo doprinesli s tem, da poskrbimo za dobre predstave in zmagujemo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…