Domžalčani ostajajo hit letošnjega prvenstva. Domači strateg Luka Elsner je preobrnil miselnost svojega moštva, ki v novi sezoni, tudi po sedmem krogu, ni oddala niti točke. S popolnim izkupičkom in z lepo prednostjo Domžale zasedajo vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije, za nameček pa je tokrat na zelenici domžalskega Športnega parka padel še udeleženec Lige prvakov, ki ga rumeno-modri na domačem igrišču niso premagali vse od leta 2008. Veseli pa tudi vrnitev gledalcev na tribune, saj si je obračun kroga ogledalo okrog dva tisoč ljudi.


“Kar se tiče pristopa, želje, igralcem nimam česa očitati. Po telesni plati ni bilo težav, Domžalčane so prijemali krče, nas ne. Tekma v Glasgowu je bila v torek, vmes je minilo dovolj časa za povrnitev moči, zato je šla na igrišče nespremenjena enajsterica. Smo pa bili psihološko pod nivojem, ki smo ga vajeni. Ob tem je tekmecem veliko pomagal gol v začetku tekme. Kljub temu smo prevladovali na igrišču, imeli tri, štiri dobre situacije, na katere se je njihov vratar vrhunsko odzval in prelomil tekmo,” je po porazu, drugem v letošnji sezoni, za klubsko spletno stran dejal Ante Šimundža, ki pred tekmo dokaj presenetljivo ni vsaj malce premešal začetne enajsterice, saj je bila ta povsem ista, kot na zgodovinski tekmi v Glasgowu. Zato pa je lahko bil po sedmi ligaški zmagi precej bolj zadovoljen domači strateg Luka Elsner, ki še vedno poudarja, da se moštvo ne želi zaustaviti, a gre iz tekme v tekmo. Po včerajšnji zmaga pa je v izjavi za spletno stran kluba pohvalil predvsem organiziranost in željo svojih varovancev, predvsem slednja je bila pri domačem moštvu precej višja, kot pa v gostujočem, ki je bil po uvrstitvi v Ligo prvakov čustveno izpraznjen: “Zelo smo ponosni nad predstavo naših igralcev, predvsem v smislu želje in organiziranosti. Pokazali so inteligentno igro, v kateri so se pravilno postavljali in neprestano delali en za drugega. Z dobro organizacijo igre smo, predvsem v prvem polčasu, parirali nasprotniku, ki si je priigral le malo priložnosti. V drugem polčasu smo, verjetno tudi na račun nasprotnikove utrujenosti, ki je bila posledica naše agresivne igre, osvajali več žog in bili nevarnejši. Na račun dobre pripravljenosti smo bili sposobni zdržati pritisk nasprotnika do konca tekem. Še enkrat moram poudariti, da smo ponosni na vse, kar je naša skupina igralcev prikazala v letošnji sezoni.”

Tekma je bila posebna še iz enega razloga, saj je domžalski čuvaj mreže Nejc Vidmar lovil ligaški rekord Boška Boškovića, ki je bil v golu Mure nepremagan 692 minut. Ljubljančan je dosežek nekdanjega reprezentančnega vratarja presegel po izteku 62. minute srečanja z Mariborom, mrežo pa zadržal neohranjeno vse do konca tekme, nov najboljši dosežek lige pa sedaj znaša 720 minut in se bo lahko nadaljeval že čez štirinajst dni, ko se bo prvenstvo nadaljevalo, Elsner pravi, da gredo zasluge za Vidmarjev dosežek celotni ekipi, kar je večkrat poudaril tudi vratar sam: “Rekord se morda pripiše Nejcu, ampak zasluge zanj gredo vsem igralcem v kadru. Nogometaši v polju delujejo zelo dobro, on pa je le še pika na i, ki v ključnih trenutkih rešuje ekipo. To je večkrat dokazal tudi tokrat. Vseeno pa bi ta rekord pripisal celotni ekipi, ker si to zasluži.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …