Domžalski niz enajstih tekem brez poraza in prejetega zadetka je naposled le prekinjen. Krvniki vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije so bili poletni Celjani, ki se ravno tako lahko pohvalijo že z zavidanja vrednim nizom neporaženosti. Grofje so s skalpom Domžal neporaženi že devet ligaških tekem, a so včeraj slavili prvič po štirih zaporednih remijih. Zadnji poraz so Celjanom zadali prav Domžalčani, ki kljub porazu celjske Arene Petrol niso zapuščali preveč nejevoljni.


“Prišel je poraz in dobro je, da je prišel na takšen način. Dvoma v zmagovalcu ni bilo in z naše strani ni prav nič narobe, da se je to zgodilo. Danes je Celje razkrilo vse naše težave, ki so bile povezane predvsem s tem, da se nismo držali svojih principov. Veliko je bilo individualnih potez, s čimer smo se izpostavljali težavam. Prvi gol v sezoni nam je nekoliko zatresel noge in do konca tekme smo čutili veliko mero negotovosti. Ta poraz je poučen in po eni strani tudi dobrodošel. V prid nam gre koledar tekem, saj je pred nami teden dni časa za pripravo na tekmo z Zavrčem. Današnji poraz nam bo prinesel več dobrega kot slabega. Močno sem prepričan, da bomo v prihodnosti znova takšni kot smo bili do tekme s Celjem,” je za klubsko spletno stran po uvodnem porazu letošnje sezone, prvem po dvanajstih zmagah in remiju, dejal Luka Elsner. Mladi strateg, ki je dobro leto starejši od Simona Rožmana, celjskega trenerja, kljub porazu in koncu dveh spoštovanja vrednih nizov, ni bil preveč razočaran, saj, kot je tudi sam poudaril, poraz ni tragedija, obenem pa je skušal v porazu poiskati tudi pozitivno plat: “Osnovni težavi sta bili zgrešene podaje in še bolj egoizem pri oddaji žoge. Po prejetem golu smo se znašli pod pritiskom in igralci so mislili, da bodo s potezo več na svoji polovici obrnili tekmo, kar pa je nemogoče. Do sedaj tega nismo delali in tudi danes ne bi smeli. Po zaostanku smo začeli igrati na napačen način in posledično smo se skozi celotno srečanje izpostavljali enormnim težavam. Glede na potek tekme je končni rezultat še znosen. Trenutkov, da bi se vrnili v tekmo tako rekoč ni bilo in prav je, da so Celjani prišli do zmage na tako čist način. Dobili smo lepo lekcijo, kako ne smemo igrati in ponavljam, prav nič ni narobe, da je prišlo do tega poraza. Tekma je bila zelo poučna in prepričan sem, da bomo znali v pripravi na obračun z Zavrčem stvari obrniti in se vrniti na stare principe delovanja. Ne smemo pa tega poraza vzeti kot tragedijo, ker to ni. Če po zmagah nismo na ves glas kričali od veselja, tudi po porazu ne bomo predolgo jokali, ker nima smisla. Borimo se na dolgi rok. Dobili smo udarec, vendar smo jih sposobni zdržati še veliko več preden bomo padli na tla. Že v ponedeljek bomo začeli pisati nov list.”

Domžalskega poraza niso najbolje izkoristili najbližji zasledovalci Mariborčani, ki so na gostovanju pri zadnjeuvrščenih Radomljah osvojili le točko, Elsner pa se je po tekmi že ozrl proti sobotnemu obračunu z Zavrčani, ki bo zadnji pred reprezentančnim premorom: “Prednost na lestvici ostaja, tako da nam ta poraz ni preveč pokvaril izhodišča. Prepričan sem, da bo gostovanje v Celju zelo zahtevno za vse ekipe. Bolj kot pogled na lestvico je pomembno, da v soboto v Domžale prihaja Zavrč, ki ga moramo premagati. Ne le zaradi točk, ampak predvsem zaradi naše miselnosti in dobre popotnice na reprezentančno odmor, ki nam bo prišel zelo prav. Vse misli so usmerjene v to tekmo, ki jo bomo vzeli kot finale, saj je iz našega vidika odločilnega pomena.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…