Domžalčani tudi po četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije ostajajo pri popolnem izkupičku. Po zmagi v Velenju, za katero je z avtogolom poskrbel nekdanji domžalski kapetan Ivan Knezović, so je bera točk povečala že na dvanajst, Nejc Vidmar pa je znova zaklenil svoja vrata in je z zadnjo tekmo lanske sezone nepremagan že 450 minut.


“Gre za statistični podatek, ki ga velja izpostaviti le danes. V ponedeljek se bomo že ukvarjali s Krko in z analizo, kaj bi lahko na tekmi proti Rudarju naredili bolje. Imamo še kar nekaj rezerv, ampak napredek je viden. Veseli me, da smo imeli, proti bistveno boljšemu tekmecu kot do sedaj, dobre trenutke v igri in vse ostalo, kar smo prikazali že na prejšnjih tekmah,” je po tekmi za spletno stran domžalskega prvoligaša dejal Luka Elsner, ki tudi po štirih zaporednih zmagah, na katerih domžalska mreža ni bila dotaknjena, ostaja pri mnenju, da lahko Domžalčani igrajo še bolje. 32-letni strateg, ki iz tekme v tekmo teži k izboljšavam, pa vseeno ni pozabil pohvaliti svojih varovancev: “Za razliko od tekme na Ptuju, smo bili tokrat veliko boljši pri osvajanju žog in uporabi le teh. Po vodstvu v prvem polčasu smo imeli kvalitetno posest žoge in kombinatoriko, hkrati pa smo dobro igrali tako na levi kot desni strani igrišča. S tem smo dodobra umirili strasti in nadzorovali potek tekme. V drugem polčasu so domačini veliko več tvegali in posledično smo bili postavljeni bližje svojim vratom. Tokrat sem veliko bolj zadovoljen s potezami, ki smo jih naredili po osvojeni žogi. V fazi branjenja smo bili skorajda popolni, z izjemo prekinitev, ki so nujno zlo. Vse ostalo smo razmeroma dobro kontrolirali.”

Rumeno-modri so tako uspešno sezono pričeli le v sezoni 2006/07, ko so v uvodnih štirih krogih premagali Belo krajino, Celje, Gorico in Maribor, a takrat ob osmih doseženih prejeli tudi dva zadetka. V kolikor Domžalčani v soboto premagajo še novomeško Krko, bo to nov najuspešnejši uvod sezone. Elsner je priznal, da si takšnega uvoda sezone ni predstavljal niti v sanjah, a še v istem dahu poudaril, da je za njimi zgolj začetek sezone: “Kot mladi trener pred sezono nisem imel veliko samozavesti, na drugi strani pa močno verjamem v delo, ki ga opravljamo. Veseli me odziv fantov na moje zahteve in prepričan sem, da bo ta zgodba uspešna, če ne že sedaj, pa zagotovo v prihodnosti. V svojem delu čutim določen pritisk in stres, ki pa ju igralci kar dobro blažijo. Vsi v strokovnem vodstvu in klubu smo ponosni na trenutne rezultate našega dela. Kljub vsemu so za nami le štiri tekme in niti en dan se ne oziramo nazaj. Vemo, da je pred nami še zahtevna sezona, saj smo opravili šele z uvodom v prvenstvo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…