Domžalčani so v soboto odigrali še zadnjo pripravljalno srečanje pred pričetkom Prve lige Telekom Slovenije, ki se za moštvo Domžal pričenja z nedeljskim gostovanjem v Novi Gorici, od koder so v lanski sezoni odnesli štiri točke.


Varovanci trenerja Luke Elsnerja so med pripravami odigrali pet srečanj in imeli ob Mariboru morda celo najzahtevnejši spored preizkušenj, saj so pomerili s štirimi hrvaškimi prvoligaši, RNK Splitom, Zagrebom, Hajdukom in Rijeko, za konec pa je v Športnem parku ob Kamniški Bistrici gostoval še ukrajinski prvoligaš Metalurg iz Zaporožja. Domžalčani so z izjemo Hajduka, s katerim so remizirali, preostala štiri srečanja izgubili, čeprav so v večini tekem prikazali lepo igro. Nič kaj drugače ni bilo niti v zadnjem obračunu, ko so ob polčasu proti Metalurgu vodili z 2:1, a v drugi polovici srečanja popustili in po nezbranosti ob prekinitvah izgubili z 2:3. Luka Elsner, ki bo tudi v novi sezoni z 31-leti najmlajši prvoligaški strateg, vsaj iz vidika števila prejetih zadetkov po zadnji pripravljalni tekmi ni bil zadovoljen in je za klubsko spletno stran povedal sledeče: “Na pripravljalnih tekmah smo prejeli preveč golov in veliko teh je padlo iz prekinitev. Na takšen način se nam v prvenstvu ne obeta nič dobrega. Če smo imeli v lanskem prvenstvu eno trdnejših obramb, mora biti tako tudi letos. V napadu imamo marsikaterega aduta, ampak naša osnova je, da ne prejemamo golov. Ne glede na to, kako dobro smo igrali v prvem polčasu proti Metalurgu, smo na koncu prejeli tri zadetke in na takšen način se ne da premagati nobenega nasprotnika. Zelo jezen sem zato, ker je to stvar osredotočenosti, ki jo moramo ohraniti 90 minut in tega v soboto nismo bili sposobni.”

“Sam osebno in tudi ekipa imamo višje ambicije kot biti le povprečen, tako kot lani. Prekinitve so eden ključnih elementov za prihodnjo sezono, saj so ostale stvari zelo dobro delovale. Na določene trenutke kažemo tudi všečno igro, ampak to ne šteje nič, če v sodnikovem dodatku izgubimo na domačem igrišču,” je o predstavah svojih varovancev še dodal Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…