Domžalčanom je uspelo tudi v osmi tekmi letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije. Rumeno-modri tudi v osmi ligaški tekmi sezone niso odstopali od zbiranja točk, saj so bero povečali še za nove tri in prednost pred najbližjim zasledovalcem še povečali, saj Olimpija s tekmo manj zaostaja sedem točk. Vreme po Sloveniji za nogomet ni bilo najbolj ugodno, kar je zmotilo tudi domžalskega trenerja Luko Elsnerja.


“Spektakel je bil uničen. Oba kluba in navijači smo se zelo veselili te zgodovinske tekme, a namesto užitka smo se pred tekmo spraševali le eno stvar, ali tekma bo ali ne. Ta negotovost zagotovo ni prispevala nič dobrega k pravemu vzdušju. V takšnem nogometu ne vidim pravega smisla. Razen borbenosti, ki je bila na zelo visoki ravni, bi ta dvoboj z obeh strani lahko ponudil veliko več. Tudi tribune bi bile veliko bolj polne, če bi tekmo prestavili na bolj primeren trenutek. Ni veliko lig na svetu, ki dopuščajo, da se igra v takšnih pogojih. Prvič zaradi spektakla in drugič, ker je veliko bolj nevarno za igralce in dokaz za to je prav poškodba Majerja. Odločitve v takšnih primerih sprejemajo drugi, mi pa jih moramo sprejeti in odigrati tekmo,” je bil Luka Elsner v prvi vrsti kritičen na račun tistih, ki so odločili, da se bo srečanje v zahtevnih pogojih na zelenici domžalskega Športnega parka odigralo. Domžalski strateg je sicer že v uvodni minuti ostal brez mladega reprezentanta Žana Majerja, ki je moral po štartu Žige Smrtnika zapustiti igrišče.

Elsner je bil z zmago, še osmo ligaško v letošnji sezoni, seveda zadovoljen, zato pa je imel nekaj več kritik na račun predstave v drugem polčasu, ko so njegovi varovanci popustili in Radomljanom dovolili, da so nekajkrat nevarno pritisnili proti vratom Nejca Vidmarja, ki se sicer znova ni pustil premagati in je tako ligaški rekord v nepremaganosti premaknil že na 810 minut: “Bal sem se te tekme, zato je zadovoljstvo po zmagi dvojno. Vesel sem, da smo prišli do treh točk, ki so bile priborjene junaško. Zaradi pogojev smo morali spremeniti način igre in se prilagoditi. V prvem polčasu smo imeli nadzor nad tekmo, si pripravljali priložnosti in tik pred odmorom tudi povedli. Drugi polčas pa je bil jasen pokazatelj, zakaj sem se te tekme tako bal. Opozarjal sem, da ne smemo pričakovati, da bodo Radomlje kar odpovedale. Vedel sem, da se bodo borile do konca, saj imajo trenerja, ki k temu vseskozi stremi in vselej poudarja, da zgodbe ni nikoli konec. Ker je bil uvod v drugi polčas slabši, se je nemudoma ustvaril pritisk pred našim golom. Z njim smo se na trenutke soočali dobro, na trenutke pa tudi precej slabo. V ključnih trenutkih, ko je bilo potrebno nastaviti nogo ali glavo, smo jo vselej nastavili in zato poudarjam, da smo to tekmo dobili junaško. Dvoboj bi lahko odločili že veliko pred drugim golom, ampak ne glede na vse sem, predvsem zaradi spremenjenega načina igre, s končnim razpletom zadovoljen.”

Elsner je takoj po tekmi že napovedal podrobno analizo igre svojega moštva, predvsem v drugem polčasu. Časa za analiziranje vseeno ne bo ravno veliko, saj Domžalčane že v sredo čaka zahtevno pokalno srečanje s kranjskim Triglavom, medtem ko bodo morali Radomljani na pokalno srečanje z Mariborom še nekoliko počakati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…