Domžalčani so po gostovanju v Celju, kjer jih je domača četa ugnala z 2:0 in moštvu trenerja Luke Elsnerja zadala sploh prvi poraz, prvič v letošnji sezoni izgubili tudi pred domačimi gledalci. Drugi zaporedni poraz so rumeno-modrim zadali Zavrčani, ki so do preobrata prišli preko Nikole Šafarića, ki je realiziral najstrožjo kazen, in tokratnega rezervista Dina Kresingerja, ki je v izdihljajih srečanja dvakrat zadel za zmago. Domači strateg Elsner po tekmi ni bil ravno dobro volje.


“Če po tekmi s Celjem nisem bil preveč razočaran in sem poraz ocenil za dobrodošel ter zaslužen, sta danes moja jeza in razočaranje veliko večja. Celoten teden sem poudarjal, da gre za zelo pomembno tekmo in ko smo vendarle prebili zid in prešli v vodstvo, smo nasprotniku dovolili vrnitev v igro. Neposrednemu tekmecu smo podarili tri točke,” je za spletno stran domžalskega kluba dejal 32-letni Ljubljančan na klopi vodilnega moštva lige. Domžalčani ostajajo vodilno moštvo lige, a so se jim prav Zavrčani v tem krogu najbolj približali, saj ob Mariboru za vodilno pozicijo lestvice zaostajajo le še pet točk. Domače moštvo je v obračun sicer krenilo močno oslabljeno, saj Elsner ni smel računati na tri pomembne adute v fazi defenzive. Nejc Skubic in Kenan Horić sta morala tekmo izpustiti zaradi prepovedi igranja, Zeni Husmani pa je jesenski del sezone zaradi poškodbe že končal: “Nismo pokazali prave tekmovalne miselnosti, da bi takšno tekmo do konca pripeljali z vsaj neodločenim rezultatom. Pri rezultatu 1:1 so se nam pojavljale napake in namesto, da bi ohranili mirne glave, smo nasprotniku ponudili priložnost, da domov odnese vse tri točke. Naredili smo korak nazaj v naši tekmovalni miselnosti in v gradnji našega karakterja. Pokazali smo premalo in prišel je čas, da zagrabimo za delo in se pošteno pogovorimo kako naprej. Na takšen način zagotovo ne bo šlo več.”

Domžalčanom bo reprezentančni premor po dveh zaporednih porazih zagotovo prišel prav, kar je poudaril tudi Elsner: “Reprezentančni odmor bo prišel kot naročen. Zavedati se moramo, da se prednost zelo hitro topi. Ne želimo se vrniti v neposreden boj z ekipami, ki ciljajo na evropska mesta. Želimo nov zagon in pokazati obraz, ki smo ga kazali večino letošnje sezone. December je še daleč, tekem je še ogromno in na takšen način ne moremo nadaljevati uspešne zgodbe. Potrebno je narediti rez in začeti pisati nov list.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…