Težko bi rekli, da je bila poteza vodstva novogoriškega prvoligaša, ki se je po devetem porazu v letošnji sezoni odločilo za menjavo na trenerskem stolčku, presenetljiva. Najslabši začetek državnega prvenstva v zgodovini kluba je bil za Luigija Apollonija, ki je Gorico lani popeljal do pokalnega naslova, usoden, dolgoletni branilec Parme se je skupaj s pomočnika Brunom Redolfijem in Massimilianom Nardecchio tiho in brez besed zapustil Slovenijo. So pa zato v stik z njim stopili italijanski kolegi.


“Takšne poteze vodstva kluba nisem pričakoval. Zlasti zato, ker je do nje prišlo le dan pred jutrišnjo tekmo, ampak to je pač sestavni del našega poklica,” je za za italijanski nogometni portal TuttoMercatoWeb dejal nekdanji strateg ‘plavih’, ki je Goričane skupno vodil na 58 tekmah. Bivši reprezentant Italije se poslavlja s pozitivno bilanco, saj je moštvo popeljal do 25 zmag in 14 remijev, Novogoričani pa so pod njegovim vodstvom izgubili 19 tekem. A slab začetek letošnje sezone, ko je Gorica vsega dve tekmi, je bil za nekdanjega branilca usoden. Apolloni svoj delež krivde za poraze prevzema na svoja pleča, kljub temu pa je mnenja, da odgovornosti za slab začetek sezone ne nosi sam, k čemur bi mu težko oporekali: “Kadar pride do odstavitve trenerja, je z njegove strani vedno prisotne nekaj grenkobe in razočaranja. Res je, da je trener vselej tisti, ki nosi največji del odgovornosti za rezultate, ampak v tem primeru menim, da bi krivdo za slabe rezultate ekipe morali enakovredno porazdeliti med vse akterje. Ekipa pred sezono še zdaleč ni bila dobro sestavljena, novinci pa so bili slabo pripravljeni. O slabem poletnem kadrovanju priča tudi podatek, da sem imel ob začetku sezone na voljo zgolj osemnajst nogometašev, od tega kar pet mladincev. Na začetku sezone smo igrali dobro, a smo v napadu zapravili ogromno priložnosti za zadetek. V soboto smo recimo zadetek prejeli iz praktično edinega strela na naša vrata, medtem ko nam pred vrati nasprotnika ni uspevalo nič.”

47-letni strateg iz Frascatija je ob koncu pogovora za omenjeni portal odgovoril še na vprašanje, kje bi želel nadaljevati trenersko kariero. Odgovor je bil jasen, znova se želi preizkusiti v domovini.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…