Goričani pred domačimi gledalci niso uspeli izničiti prednosti Moldeja, ki je prvi obračun pred domačimi gledalci dobili s 4:1. Gorica se je od evropskih tekmovanj tako kot pred štirimi leti poslovila že po uvodnih dveh tekmah, moštvo pa bo sedaj vse moči znova preusmerilo na domačo fronto.


“Ponovno se nam je pripetilo, da svojih priložnosti nismo izkoristili. Na prvi tekmi smo jih sicer imeli več in menim, da smo tam tudi izgubili napredovanje. Imeli smo štiri čiste priložnosti za zadetek, a jih nismo izkoristili. Molde je zelo čvrsta ekipa, ki kaznuje vsako napako. Na drugi strani mi nimamo kakovosti, da bi izkoristili napake nasprotnika in jih obrnili sebi v prid. Žal mi je zaradi fantov, ki so se trudili in pustili srce na igrišču. Seveda pa nas čaka ogromno dela, tekme pa si sledijo,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal Luigi Apolloni, ki v primerjavi z minulo sezono vsaj zaenkrat računa na zelo spremenjeno in predvsem okrnjeno moštvo, lani je pod vodstvom 47-letnega Italijana vadilo preko 30 nogometašev, trenutno se jih s pomočjo mladincev nabere 18. A umirjeni in preudarni strateg ni želel preveč objokovati zamujenega vlaka in je z mislimi takoj po tekmi že preklopil na nedeljsko preizkušnjo domačega prvenstva, ko Goričani gostujejo na Dolenjskem: “Ta zgodba je sedaj za nami. Želeli smo si zmage, toda tudi remi je sprejemljiv izid za tokratno tekmo. Sedaj moramo vse moči usmeriti v prvenstvo. Veseli me, da si pripravimo priložnosti, a kaj ko jih ne izkoriščamo. To je zelo velika pomanjkljivost. V Novem mestu nas čaka pomembna tekma. Oboji iščemo točke, moramo se čimprej osvežiti in pripraviti na to gostovanje.”

‘Plave’ v nedeljo čaka gostovanje v Novem mestu, nato pa bosta pred moštvom trenerja Apollonija dve verjetno najzahtevnejši preizkušnji. V nedeljo, 3. avgusta na Goriško prihajajo Koprčani, v okviru četrtega kroga pa teden dni kasneje Goričani gostujejo pri državnih prvakih Mariborčanih, ki se bodo skušali maščevati za poraz na finalnem obračunu Pokala Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…