25. januarja se je na klubskih prostorih ND Mura 05 odvijala izredna skupščina. Le-to je sklical nadzorni odbor zaradi suma nepravilnosti pri poslovanju kluba, vendar tudi tokrat brez zapletov ni šlo, kajti pred skupščino je Miroslav Topič, poslal dopis v katerem je izpodbijal regularnost skupščine in posledično sprejetih sklepov na le-tej.  Prav tako se Topič ni pojavil na skupščini, kar pa zbranih ni iritiralo in po pol urni zamudi so začeli s skupščino. Po izvolitvi delovnega predsedstva in potrditvi dnevnega reda je sledilo poročilo nadzornega odbora. Nato so bile na vrsti volitve novih članov v organe kluba. Na skupščini so sprva razrešili tri člane upravnega odbora: Hansa Diukersloota, Kristjana Gregoriča ter Miroslava Topiča. Slednji je obenem bil tudi razrešen z mesta predsednika društva, kar je poželo veliko odobravanje ter aplavz vseh navzočih.


Nato so člani soglasno sprejeli predlagane nove člane UO  in sicer Dejana Kuronjo, Fabijana Cipota ter mag. Natašo Horvat, ki je bila sprejeta za predsednico ND Mura 05. V UO so ostali trije člani morebitnega Nizozemskega investitorja, saj jim novo vodstvo ni hotelo zapreti vrat v klub. Medtem so potencialni investitorji že dokončno odpovedali finančno pomoč črno-belemu ponosu, tako da bodo v kratkem znova potrebne volitve novih članov UO.

V klubu si prizadevajo, da bi čimprej uvedli poslovni klub, ki naj bi ga vodil oziroma koordiniral dr. Branko Škafar, nekdanji direktor podjetja Saubermacher Komunala. Več gospodarskih družb je že potrdilo sodelovanje – od bančnikov do članov uprav in uglednih gospodarstvenikov v lokalnem okolju. 

Ante Šimundža; Foto: Aleš Cipot

Tudi na športnem področju se je zgodilo marsikaj. Najpomembnejša ter najbolj razveseljiva novica za ljubitelje okroglega usnja v Murski Soboti je ta, da se je vrnil Ante Šimundža, ki je podpisal pogodbo o sodelovanju do konca sezone z možnostjo podaljšanja. Na tem mestu je nasledil Oliverja Bogatinova, ki pa naj bi uradno še vedno bil trener soboškega prvoligaša, saj do zdaj ni prejel dokumentov o koncu sodelovanja. 

Med znanimi obrazi, ki so se vrnili na Fazanerijo so tudi Filip Draković ter iz Maribora posojena Rajko Rep – za Muro je igral kot posojen igralec že v lanski sezoni in Aleš Majer, ki se ga nogometni navdušenci spominjajo kot posojenega igralca z letošnjega jesenskega dela. Novinec pa je Alen Ploj, ki je tudi posojen s strani Mariborskega prvoligaša. Prav tako trenira nekdanji igralec Nafte in francoskega  Metza,  Vedran Vinko, s katerim naj bi bilo vse dogovorjeno da na Fazaneriji ostane do naslednje zime.  S treningi je tudi začel Aleš Luk, na preizkušnji pa se mudi 20-letni Hrvaški vezist, Josip Mlinarić. Neuradno smo izvedeli tudi, da naj bi na preizkušnjo prišel dvajsetletni Dardan Idrizi, sicer član češkega prvoligaša Pribram. Naslednje leto in pol na Fazaneriji ostaja tudi Matic Maruško, ki se je po odločitvi arbitražne komisije sicer odkrito spogledoval z odhodom v tujino, a se je po vrniti Šimundže na trenerski stolček, odločil da ostane zvest črno-beli barvi. Prav tako v Murski Soboti ostajajo Jure Travner, ki mu je italijanski Lecce zaradi menjave trenerja zadnji trenutek odpovedal sodelovanje ter  Damjan Bohar, ki bo spomladanski del sezone odigral za Muro, nato pa naj bi se preselil v Maribor in pa hrvaški napadalec Mario Saćer.

Na drugi strani so klub zapustili sledeči igralci: Nusmir Fajić (NK Maribor), Dragan Jelić (SV Kapfenberg), Mate Eterović (Rudar Velenje), Erik Janža (NK Domžale), Leon Sreš, Nino Kouter, Rok Buzeti (vsi NK Zavrč), ter oba temnopolta igralca nizozemskih investitorjev Kisisavo Matusiwa ter Stanley Opoku Aborah.

Kljub temu da so nogometaši Mure začeli s pripravami nekoliko kasneje kot je bilo predvideno,  so odigrali že dve prijateljski tekmi. Na prvi so se v Kidričevem pomerili z Avstrijskim drugoligašem Kapfenbergom, katerega član je tudi Dragan Jelić, do nedavnega krilni napadalec Mure 05 in izgubili z 4:0. V torek pa so se na domači Fazaneriji, točneje na igrišču z umetno travo pomerili z ambicioznim drugoligašem iz Zavrča, ki se odkrito spogleduje s napredovanjem v prvo ligo. Da je temu tako, zgovorno priča dejstvo, da je v ekipi  Zavrča kar nekaj nekdanjih igralcev iz prve lige, med drugim tudi trije nogometaši, ki so še jeseni branili črno-bele barve. Tekma se je končala s prijateljskim izidom 1:1. Goste je drugem polčasu po napaki domače obrambe ter vratarja v vodstvo popeljal nekdanji napadalec Mure, Jože Benko. Za izenačenje pa po skrajšanem kotu z glavo poskrbel Matic Maruško. 

Vsekakor se nogometnemu kolektivu iz Murske Sobote zaenkrat obetajo boljši časi. Definitivno so se stvari obrnile na boljše, a kljub vsemu dolgovi, zamere in posledično tudi težave ostajajo. Da brez trdega in predvsem načrtnega dela, v okviru zmožnosti kluba ne bo šlo, tudi. Ali bo uspelo novemu vodstvu klub izkopati iz rdečih številk ter tako končno postati to kar si zasluži, in sicer finančno stabilen prvoligaš z ogromno domačih talentov ter vsakoletnim spogledovanjem po zgornjem delu lestvice, bo pokazal čas. 

 

Avtorica: Saša Hidič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celje na gostovanje v Kidričevo

V soboto, 9. decembra je ob 15. uri na sporedu uvodni obračun v nov, 19. krog Prve lige Te…