Devetnajsta tekma brez poraza in četrta zaporedna zmaga. Celjani nadaljujejo izjemen niz in ohranjajo visok položaj na prvoligaški razpredelnici, ki že daje prve obrise, kateri klubi se bodo borili za evropske vstopnice za naslednjo sezono. Po Mariboru, Radomljah in Olimpiji je danes na Areni Petrol padla še Gorica, prvič po več kot treh letih.


Čeprav rezultat in čas obeh golov nakazujeta na izenačeno srečanje je potrebno poudarit, da so Celjani danes zmagali povsem zasluženo, saj so večji del srečanja bili boljši tekmec, na trenutke so dominirali. Novogoričani si v 90 in še nekaj minutah niso priigrali niti enega resnega strela v okvir vrat in domači  vratar Kotnik je bil praktično brez dela. Junak srečanja je tokrat bil Lovrečič, ki je vstopil v igro sredi drugega polčasa ter v zaključku z dvema lepima zadetkoma odločil zmagovalca. Pri obeh je s podajo sodeloval novopečeni slovenski reprezentant Verbič.

Prvič na srečanju so domačini resno zapretili že v 17. minuti, ko so gostujoči branilci po predložku iz kota žogo uspeli izbiti izven kazenskega prostora, vendar jo je na okrog 25 metrih pričakal Jugović in močno sprožil, ampak njegov strel je za malenkost zgrešil cilj. V 28. minuti je do izjemne priložnosti prišel Oršić, sicer posojen igralec Rijeke, potem ko so Celjani izvedli hiter protinapad, Hrvat v domačih vrstah pa je prvi strel poslal naravnost v gostujočega vratarja po odbitku pa je njegov nov poizkus zletel mimo vrat. Tik pred koncem je do lepe priložnosti po podaji Ahmedija prišel še Omoregie, vendar je Nigerijec sam pred vrati žogo z glavo zgrešil.

Goričani, ki so v prvem delu bili v povsem podrejenem položaju, so drugi del začeli podjetneje, vendar si razen nekaj poizkusov, ki so zgrešili okvir vrat, niso priigrali resnejših priložnosti. Še največjo so zapravili po dobri uri igre, ko je strel Vetriha iz ogromne razdalje za približno pol metra zgrešil domača vrata. V zaključku srečanja so Celjani ponovno stopili na plin in njihova nepopustljivost se je izplačala pet minut pred koncem rednega dela, ko se je Lovrečič iz okrog 25 metrov nenadoma odločil za strel in zadel levi spodnji kot Simčičevih vrat, ki bi ob tem strelu lahko tudi bolje posredoval. Piko na i je domači rezervist postavil dve minuti kasneje, ko je z roba kazenskega prostora naciljal daljši kot gostujočih vrat in ponovno premagal tokrat nemočnega Simčiča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …