Pod bonifiškimi reflektorji v Kopru smo spremljali tekmo med “kanarčki” in “mlinarji” iz Radomelj. Obetala se je tesna tekma, saj so pri domačih zaradi kazni dvoboj morali izpustiti Guberac, Adam in Gregorič. Pri Radomljanih podobnih težav nimajo, za nameček pa se je v kader vrnil tudi najnevarnejši posameznik ekipe, Janez Zavrl.


Po pričakovanjih so gostujoči začeli defenzivno, zaradi česar so se morali Koprčani, ki so v pričakovanju druge tekme pokalnega polfinala, postaviti veliko bolj naprej. Takšno igro smo spremljali v prvih desetih minutah, ko je bil najbližje zadetku koprski Goran Galešič. Povratnik v rumeno-modrem dresu je poizkušal z lobom premagati Andrića,ki je veselje Bošnjaku preprečil s pantersko obrambo. Po začetnem pritisku so začeli igrati tudi gostujoči, a za vrata Simčića niso bili nevarni. Pisala se je 24. minuta, ko je žogo na rob kazenskega prostora dobil Mitja Lotrič. Slednji se je takoj odločil za strel v dolgi kot Andrića in ga tudi premagal. Koprčani so bili tako na poti k izboljšanju medsebojne statistike proti Radomljanom, proti katerim imajo edini od prvoligašev negativen skupni rezultat. Po tem zadetku se igra kaj dosti ni spremenila, Koprčani so bili bolj nevarni z desne strani, mlinarji pa so čakali na svoje priložnosti. Do konca prvega polčasa posebej omembe vrednih priložnosti ni bilo, tako da se je prvi polčas končal z 1:0.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domači, vendar je bilo za nov zadetek Lotriča dovolj 12 minut. Po napaki Perkoviča je žogo dobil Lotrič, ki je neovirano prišel do vratarja in rutinirano povišal vodstvo na 2:0. Tudi drugi zadetek v mreži Andrića ni zbudil Radomljane, ki so v naslednjih minutah bili veliko bližje tretjemu zadetku v svoji mreži kot pa prvemu v koprski. Nekaj žarkov upanja je gostujoči ekipi dal Goran Vuk, a je zgrešil cilj. Po tej priložnosti so se končno opogumili mlinarji, Koprčani pa so začeli braniti svoje vodstvo. Kljub pritisku gostujoče ekipe se rezultat ni spremenil in Radomljani so tako še podaljšali strelski post.

Razlog za ne najbolj navdušujočo predstavo domačih lahko iščemo v povratni tekmi pokala, ki bo v sredo v domžalskem Športnem parku. Pri Radomljah bodo nove točke iskali proti prvakom iz Maribora, in upali, da bodo Mariborčani energijo zapravili pa tekmi pokala kjer lovijo rezultat 2:3 iz prve tekme.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…