Slab dan slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih je na Azorskih otokih sredi Atlantskega oceana zaključila Olimpija, ki je proti Santa Clari izgubila z 2:0. Ljubljančane pred povratnim obračunom čaka težko delo.

Lani šestouvrščena ekipa portugalskega državnega prvenstva se je za zeleno-bele pokazala kot pretrd oreh in bo v Ljubljani branila prednost dveh zadetkov. Portugalci so do vodilnega zadetka prišli že v uvodnih minutah prvega polčasa, ko je po odlični podaji brazilskega napadalca Jeana Patrica do zadetka z neposredne bližine prišel njegov sonarodnjak Carlos Carvalho. Za izid polčasa je v sodnikovem dodatku poskrbel še eden izmed številnih Brazilcev v vrstah domačinov, in sicer se je izkazal Mansur, ki je izkoristil podajo Mikela Villanueve iz kota. Ljubljančani so skozi celoten polčas oziroma kar skozi celotno srečanje bili popolnoma nenevarni in neprepoznavni ter si niso priigrali omembe vredne priložnosti. Še več, njihova statistika udarcev proti vratom nasprotnika je celo ostala prazna. Tudi v nadaljevanju so domačini imeli nekajkrat priložnost za povišanje vodstva, od 62. minute so zaradi igranja z roko Uroša Koruna imeli tudi igralca več na terenu, a do konca jim ni še tretjič uspelo premagati Nejca Vidmarja.

Glede na prikazano bodo Ljubljančani na povratnem obračunu imeli težko delo, da izid preobrnejo in se uvrstijo v zadnji kvalifikacijski krog za uvrsitev v Uefino konferenčno ligo. Povratno srečanje bo v slovenski prestolnici na sporedu prihodnji četrtek.

Santa Clara – Olimpija Ljubljana 2:0 (2:0)
Carvalho (14′), Mansur (45+2′)
RK: Korun (62′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …