V ljubljanskih Stožicah se bosta v 21. krogu Prva liga Telekom Slovenije pomerili še neporaženi moštvi, domača Olimpija in Aluminij iz Kidričevega. Ljubljančani zasedajo prvo mesto na prvenstveni lestvici, s točko prednosti pred Mariborom, ki je včeraj z Rudarjem zgolj remiziral. Z zmago bi si Olimpija priigrala štiri točke prednosti, vendar tudi Aluminija ne gre odpisati, saj so v nadaljevanju sezone dvakrat remizirali, z Mariborom in Ankaranom.


Trener zmajev še naprej ne more računati na vratarja Nejca Vidmarja, Aljaža Krefla ter Nika Kapuna, na seznamu odsotnih pa se je zaradi opominov znašel tudi Issah Abass. Po dveh zmagah je zadovoljno tudi strokovno vodstvo na čelu s trenerjem Igorjem Bišćanom: “Najbolj pomembno je, da smo drugi del prvenstva začeli z dvema zmagama. S tekmo proti Celju nisem bil pretirano zadovoljen, zato pa smo v Novi Gorici odigrali zelo dobro.” Tudi na današnji tekmi bo potrebno prebiti obrambo gostov, ki je v spomladanskem delu klonila zgolj enkrat. “Pokazali so proti Mariboru, da so zelo organizirani. Imajo novega trenerja, dobili so novo energijo in to se jim pozna. Impresioniran sem bil nad tem, kar so prikazali na prvih dveh tekmah. Vemo, kakšna tekma nas čaka. Morali bomo biti potpežljivi in izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile,” se današnjega izziva zaveda trener Ljubljančanov.

Aluminij je po jesenskem delu sezone opravil zamenjavo na mestu trenerja in glede na videno, je Oliver Bogatinov veliko postoril v fazi branjenja. Na tekmi z Mariborom je njihova mreža ostala nedotaknjena, medtem ko so od Anakarana zadetek prejeli ob koncu srečanja. Šumarji so se z dvema osvojenima točkama, Krškemu na sedmem mestu, približali na vsega točko in gotovo bodo v Stožicah že danes poizkušali preskočiti Posavce.

Na obeh letošnjih medsebojnih srečanjih so slavili zeleno-beli, v 3. krogu so v Stožicah zmagali s 4:0, v Kidričevem pa so odpor domačih strli šele v 76. minuti in slavili z 1:2.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…