Športni park Domžale bo v večernem terminu ponudil srečanje med Domžalami in Aluminijem, gre za dvoboj vrha prvenstvene lestvice. Oboji so osvojili po šest točk, z dvema zmagama in porazom. V prejšnjem krogu so tako Domžale kot Aluminij v lastno mrežo prejeli pet zadetkov, Domžale je ugnala Mura, medtem ko je v Kidričevem slavil Maribor.


Domžalčani so v izdihljajih povratnega srečanja evropskih kvalifikacij prejeli zadetek, ki je pomenil njihovo izločitev iz kvalifikacij za evropsko ligo. Sledil je dvoboj v Murski Soboti, kjer so povratniki med prvoligaše uspeli premagati rumene kar s 5:1, še posebej atraktiven je bil peti zadetek v mreži Domžalčanov. V taboru rumenih so prepričani, da se lahko že v nedeljo vrnejo na zmagovalna pota. Lov na tretjo zmago v sezoni napoveduje hrvaški branilec Dario Melnjak: “Želja je zmaga in vrnitev v zmagovalni ritem. Do konca jesenskega dela je cilj čim večje število ligaških točk, napredovanje v pokalu, vse to pa želimo doseči ob naši prepoznavni igri.“

Aluminij je odlično odprl sezono, najprej so doma premagali Celjane, nato pa v Kranju z 1:3 ugnali domači Triglav. Sledil je dvoboj z evropskim Mariborom, ki je uspel doseči kar pet zadetkov. Tabor šumarjev je zapustil napadalec Marko Nunić, ki bo kariero nadaljeval v Grčiji. Aluminij čaka v Domžalah težka naloga, saj so imeli rumeni dovolj časa za pripravo na dvoboj, hkrati pa bodo domači želeli popraviti vtis z zadnjega prvenstvenega srečanja. V dvanajstih medsebojnih dvobojih Aluminij še ni uspel premagati Domžalčanov, le trikrat so jim uspeli odščipniti točko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…