Iz ure v uro naj bi bile vse glasnejše govorice, da se Josip Iličić razhaja z NK Mariborom. Počilo naj bi na relaciji med Josipom Iličićem in glavnim trenerjem moštva Damirjem Krznarjem. Krznar naj bi vodstvu kluba postavil ultimat ali klub zapusti on ali pa eden izmed najbolj prepoznavnih naših igralcev v tujini. Krznar naj bi Iličiću po derbiju tudi povedal , da ne računa več nanj. V klubu naj bi se odločili, da bodo podprli trenerja. Poti Josipa Iličića in Maribora se tako po vsej verjetnosti vnovič razhajajo, a povsem drugače kot pred trinajstimi leti. Takrat je v zaključku poletja ‘Jojo’ klub zapustil kot zvezdnik, ki je v kratkem času osvojil srca navijačev in za zajetno odškodnino odšel v italijanski Palermo.


Iličić se ob povratku v Maribor ni ravno ”proslavil”, saj je na igrišču v letošnji sezoni zapravil največ žog in se ni pretirano posvečali igri v obrambi, prav tako je že v lanski sezoni imel veliko težav s fizično pripravljenostjo.

lIličić ima podpisano pogodbo še do leta 2025 in vse vpletene strani so večkrat poudarile, da gre za eno najkompleksnejših (in najdonosnejših) pogodb v zgodovini slovenskega nogometa, ob tem se tudi poraja vprašanje,kako se bodo vijolice znebile njegove pogodbe. Športni direktor Marko Šuler, ki jo je v imenu kluba sklenil, je nameraval Iličića po koncu igralske kariere zadržati v klubu. Vprašanje pa je, če se bo to, ker je Iličić na igrišču razočaral, zdaj tudi zgodilo. Ali to lahko reši vse ostale težave, ki se trenutno dogajajo v Ljudskem Vrtu pa bo jasno predvsem v naslednjih tednih.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…