Aktualni državni prvaki so z včerajšnjo zmago s 7:0 proti Radomljam izenačili svojo drugo najvišjo zmago v zgodovini 1.SNL. Z zadetkom več so Mariborčani v sezoni 2011/12 premagali kranjski Triglav, rekorder prve lige pa še zmeraj ostaja Olimpija, ki je v sezoni 1991/92 Dekane ugnala z izidom 12:0.


Po izjemni predstavi je revijo golov pokomentiral trener vijoličastih Damir Krznar. “Res čudovita predstava. Zdaj lahko priznam, da sem se zelo bal te tekme. Radomlje so lahko zaradi svoje agresivnosti izredno neprijeten nasprotnik. Toda mi smo bili res na fantastični ravni glede hitrosti igre in to je prineslo rezultat.”

“Smo v lepem nizu, rastemo iz tekme v tekmo. Veseli ta hitrost v igri, fantje so bili razpoloženi. Vsak je imel kakovostno rešitev in to so odlike velikih ekip. Toda ostanimo na trdnih tleh, še vedno smo dolžniki, sebi in navijačem. Vse skupaj pa želimo potrditi še v nedeljo. Pomembno je poudarjati, da še ni konec. Moramo za vsako ceno ostati zbrani in iskati še te tri točke v dvoboju z Gorico, saj letošnja misija še ni končana. Sproščanje bo dovoljeno šele po nedeljski tekmi,” je o seriji štirih zmag ob gol razliki +18 povedal mariborski trener.

Za konec je nekaj izbranih besed Krznar namenil tudi Vipotniku, ki se je s tremi zadetki proti Radomljam povzpel na vrh klubske lestvice strelcev in se z osmimi ligaškimi zadetki izenačil s Sešlarjem in Kotnikom na drugem mestu ligaške razpredelnice najuspešnejših strelcev. “Vipi je v zagonu, ki si ga je zaslužil. Trud, ki ga je vložil, se mu obrestuje. Naj le tako nadaljuje in se ne ustavlja.”

Naloži več sorodnih novic
  • Morozov iz Celja v Izrael

    Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…
  • Črnigoj ponovno v Serie A

    Reprezentančni vezist Domen Črnigoj bo preostanek sezone preživel na posoji pri Salernitan…
  • Dušan Stojinović zapušča Celje

    Po naših preverjenih informacijah je celjski centralni branilec Dušan Stojinović zapustil …
Naloži več novic od Anže Mlakar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžale v Umagu razbile gruzijskega nižjeligaša

Vse kaže na to, da so Domžale dobro pripravljene pred nadaljevanjem sezone v Prvi Ligi Tel…