Sezona 2022/23 se ni zaključila po željah Mariborčanov, ki na poletni odmor odhajajo brez osvojene lovorike. Vijoličasti so dosegli najslabši rezultat v zadnjih petnajstih letih.


Prvič po sezoni 2007/08 se je Mariboru pripetilo, da v državnem prvenstvu ni bil na enem od prvih dveh mest. Letošnjo je zamajal predvsem izjemno slab začetek, ki je privedel tudi do zamenjave trenerja. Radovana Karanovića je nasledil Damir Krznar, ki je za klubsko spletno stran podal svoj pogled na doseženo: “Oči niso mirne, ko se ozrem nazaj. Z razlogom, saj lahko celotno sezono v eni besedi ocenimo z dvojko. Nedvomno nismo naredili, kar sodi k ugledu Maribora. Okoli drugega, tretjega mesta ne bi veliko razpredal, ampak pokal je bil na dosegu rok in bi z njim veliko tega rešili. Sezono bi naredili kolikor toliko uspešno z osvojitvijo trofeje, ki jih je Maribor vajen. Morda bi s tem tudi prikrili določene zadeve, ki niso bile dobre in so se nam dogajale. Doživeli smo trden pristanek in ta ugotovitev, da nismo bili dobri, je lahko dobro izhodišče za naprej ter nov vzpon.”

Hrvaški strateg sicer po pravkar končani sezoni opaža tudi pozitivne stvari. Njegovo moštvo je blo z naskokom najbolj učinkovito v ligi, Mariborčani so zabili kar 70 zadetkov. Klub je ustvaril nekaj posameznikov in jih potisnil v ospredje, predvsem prvega strelca lige Žana Vipotnika. Od 21-letnega Konjičana si v štajerski prestolnici poleti lahko obetajo napolnitev klubske blagajne. Tudi od tega so bržčas odvisni prihodi. V strokovnem štabu Maribora si želijo osvežiti moštvo, kar nakazuje, da bi poletje v pisarnah Ljudskega vrta znalo biti še zelo zanimivo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić potrdil pogovore z Mariborom o prihodnosti mladega Strajnarja

Že nekaj časa se namiguje, da bo to poletje v Ljudskem vrtu izjemno pestro. Mariborčani si…