Mariborčani so na gostovanju v Šiški najprej hitro povedli s 3:0, nato pa prejeli dva zadetka in trepetali za zmago, kar je močno razjezilo hrvaškega stratega na klopi vijolic.


Trener Maribora Damir Krznar je bil po tekmi, kljub zmagi, vidno nezadovoljen, ob tem pa je dejal: ”Najpomembnejše je, da smo zmagali. Način, s katerim smo prišli do cilja, pa mi je izzval mešane občutke in se skušam nadzorovati pri komentarju. Odličen prvi polčas, z izjemno učinkovitostjo. Iz štirih priložnosti smo dosegli tri zadetke. Šli smo na odmor s 3:0, ko bi morali nadzorovati nadaljevanje tekme, pa smo bili po vodstvu s 3:2 neprepoznavni. To je bilo daleč od podobe, ki si jo želim kot trener. Vedno se zgodi med sezono kakšna tekma, ko ne gre povsem po načrtih, kar je razumljivo, toda Mariboru, ki je v situaciji, ko je vsaka točka zelo pomembna, se to ne sme zgoditi zaradi lastne krivde.”

Za izrazit padec v igri Hrvat krivi vzvišenost, kar po njegovem mnenju zagotovo ni primerno Mariboru. Ob tem je dodal: ”Rekel sem igralcem v slačilnici, če Maribor želi biti, kar je, mora vsak igralec natopiti dres z znojem, drgniti zadnjico, če se lahko tako izrazim, za vsako žogo, za vsak dvoboj. Ko smo takšni, vodimo s 3:0. Ko nismo takšni in poskušamo biti všečni, smo v 0:2. Tega ne želim. Dovoljujem lepo potezo, a to se mora početi smiselno in v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Ne spomnim pa se, da smo v drugem polčasu uspeli v tem namenu. Fantom sem ob polčasu v slačilnici rekel, da moramo iskati četrti gol. Če se bomo vrnili na igrišče s takšno miselnostjo, bomo zabili. Če se bomo le branili, bomo prejeli gol. Nismo počeli ne eno ne drugo. Nismo napadali, še bolj katastrofalno pa smo se branili in smo tekmece vrnili v življenje.”

”Vzamemo le točke, druge zadeve s tekme v Ljubljani gredo v pozabo. Nekdo bo ob mojih besedah rekel, kaj pa bi ta rad, saj so osvojili tri točke. Drži, a zagotovo me je razjezil način, kako smo igrali v drugem polčasu. Z igralci sem se pogovoril, česa takšnega ne želim več videti,” je še po tekmi povedal Krznar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kronaveter se pripravlja na konec zgodbe v Mariboru

Nekdanji slovenski reprezentant Rok Kronaveter se spogleduje z zaključkom sodelovanja z Ma…