Tradicionalna krvodajalska akcija Vijol’čna kri za vse ljudi, ki jo vsako leto NK Maribor izvaja v sodelovanju z RKS-OZ Maribor in CTM UKC, je ponovno bila zelo uspešna. Organizatorji so s pomočjo krvodajalcev zbrali kar 108450 mL krvi.


“Po lanskem še en mejnik vijol’čne humanitarnosti. Ljudski vrt, kot septembrsko središče krvodajalstva v Mariboru in širši okolici, je ob deveti zaporedni krvodajalski akciji Vijol’čna kri za vse ljudi dosegel doslej najvišje številke. Nov rekord zdaj znaša: 108450 mL krvi (imeli smo 266 sprejemov, uspešno pa je bilo opravljenih 241 odvzemov). Za primerjavo lanski, zdaj že nekdanji rekordni podatki: 105300 mL/265 sprejemov/234 odvzemov.

Ne glede na razmere, ko zaradi znanih okoliščin veljajo številne omejitve in moramo dosledno upoštevati vsa navodila ter priporočila, smo z letošnjo akcijo poskrbeli za nove razsežnosti. Zaradi obveznega vnaprejšnjega naročanja je akcija trajala 2 dni, da bi darovala kri, se je denimo kot udeleženka akcije z največje razdalje v Maribor pripeljala tudi iz Litije. Znova smo imeli med številnimi tudi nove krvodajalce, ki so se prvič opogumili in darovali kri, vsi pa so prišli z enakim namenom: pomagati pomoči potrebnim! V imenu moštva so prišli krvodajalcem zahvalo za plemenito dejanje izrazit Marcos Tavares, Ažbe Jug in Jan Repas,” so s ponosom lahko zapisali na spletni strani petnajstkratnih državnih prvakov, ki bodo v prihodnji sezoni organizirali že jubilejno 10. krvodajalsko akcijo!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157824110747893&id=535357892

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…