Krčani so v pomladanski del sezone krenili z zgodovinsko prvo gostujočo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Gledalci v Velenju so lahko spremljali sodobno nogometno predstavo, kjer je tekmo zaznamovala borba med obema kazenskima prostoroma z malo priložnostmi. Nekaj več so si jih pripravili igralci Krškega, ki so zadnje pol ure odigrali brez izključenega Štefanca, kljub temu pa jim je uspelo iz Velenja odnesti vse tri točke, edini zadetek na tekmi je dosegel Luka Volarič.


V prvem krogu nadaljevanja sta se pomerili dve ekipi z zelo različnima pripravljalnima obdobjema, domačini so se ubadali s številnimi finančnimi težavami, medtem ko so simpatizerje Krškega z optimizmom navdajale pametne okrepitve, od katerih sta že na prvi tekmi veliko vlogo odigrala Pušaver in Hotić. Krčani so sicer tekmo odigrali v starih dresih velenjskega Rudarja, in s tem spomnili na poslednje obdobje Mure, ko je ta predstavljala obubožan delavski klub z veliko bazo navijačev in zavidljivimi uspehi.

Občinstvo na velenjskem Stadionu ob jezeru je v prvem polčasu videlo čvrsto igro med obema kazenskima prostoroma, manjšo terensko premoč so sicer predvsem v prvem delu imeli Krčani, a je niso uspeli kronati. Krško, ki je v Šaleško dolino pripotovalo z zadnjega mesta, je tekmo po pričakovanjih začelo zelo odločno, razlika med ekipama se je poznala predvsem v vezni liniji, kjer je izstopal Dino Hotić, dodatne težave pa sta knapom povzročala aktivna Robert Pušaver in Gregor Sikošek.  Do prve prave priložnosti smo tako morali počakati vse do19. minute, ko je protinapad začel Hotić, podal do Štefanca, ta pa v konico napada do prostega Đurkovića. Bivši igralec Celja se pred velenjskima orjakoma, Kašnikom in Knezovičem, ni dobro znašel, tako da je Radan ostal brez dela.  Najlepša priložnost prvega dela za varovance Tomaža Petroviča je prišla po pol ure igre in kombinaciji iz kota, ko je z roba kazenskega prostora pred gol podal Pušaver, veselje Štefancu pa je preprečil Matej Radan. Velenjčani so si v pripravljalnih tekmah napravili dobro reklamo za prvo tekmo nadaljevanja sezone, pri tem pa je veliko pripomogel najboljši strelec pripravljalnega dela med slovenskimi klubi, Mate Eterović, ki si je ustvaril najlepšo priložnost prvega dela za domačine. Zdaj že ikona velenjskega nogometa sicer ni zadela, je pa odkrila igralno pozicijo, kjer imajo Krčani še največ rezerve, mesto centralnega branilca. Do konca prvega polčasa si je posavski prvoligaš pripravil še dve priložnosti, najlepšo je zapravil Luka Štefanac, ki je zatresel zunanji del velenjske mreže.

Drugi del je prinesel nadaljevanje tistega, kar smo spremljali v prvem polčasu, torej čvrsta igra s poudarkom na igri med obema kazenskima prostoroma. Medtem ko so bili v prvem polčasu Krčani boljši nasprotnik so bili v drugem Velenjčani enakovreden, če ne celo boljši, nasprotnik. To se je še posebej pokazalo po nesmiselnem startu Luke Štefanca na polovici igrišča, zaradi katerega je moral dvajsetletnik predčasno zapustiti velenjsko zelenico, s katere je odšel tudi v tem primeru oškodovani kapetan Knapov Ivan Knezović, namesto katerega je v igro prišel Džinić. Zmanjšanje igralcev v polju je prineslo veliko bolj odprto predstavo z obeh strani, prvi pa so resneje zapretili domačini. Klemen Bolha je vodil protinapad v situaciji 3 na 3, a mu nato ni uspelo spraviti uporabne žoge do Mateja Eterovića. Tri minute kasneje pa je končno padel tako pričakovan zadetek v Velenju. Dino Hotić je iz kota podal na prvo vratnico, kjer je žogo na drugo vratnico podaljšal Petric, tam pa osamljenemu Volariću ni bilo težko zatresti mreže Mateja Radana. Po zadetku se je začel močan pritisk proti vratom Krčanov, ki pa so na krilih glasnih Nuclear Power Boysov zdržali vse napade nasprotnika. Marko Zalokar, ki je imel nekaj težav s poškodbo, se je še najbolj moral izkazati v 88. minuti, ko je s skrajnimi napori odbil poizkus Bolhe.

Prvo tekmo novega koledarskega leta je tako Krško začelo z odlično predstavo in tako napovedalo tisto, česar si mnogi v slovenskem nogometu želijo za posavskega prvoligaša, obstanka v Prvi ligi. Velenjčani so se na drugi strani s porazom izenačili s Krškim in bodo tako morali točke iskati na naslednjih tekmah, kjer pa jim bo pomagala tudi najnovejša okrepitev kluba, Mitja Lotrič, ki bo verjetno svoj debi doživel proti bivšemu klubu iz Kopra, medtem ko Krčane doma čaka dolenjski derbi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…