V današnji prvi tekmi 22. kroga sta se v Krškem pomerila domače Krško in Celje. 


* Stadion Matije Gubca, gledalcev 300, sodniki: Šmajc, Žunič in Brezar.
* Strelca: 0:1 Požeg Vancaš (55.), 1:1 Da Silva (81.).
* Krško: Zalokar, Vojković, Cetina, Batarelo, Volarič, Kordić, Petrović (od 60. Sokler), Da Silva, Jandrek (od 87. Ilić), Volaš, Vukušić.
* Celje: Jurhar, Vidmajer, Zaletel, Stojinović (od 81. Flis), Brecl, Pišek, Cvek (od 84. Pungaršek), D. Štraus, Požeg Vancaš, Lotrič, Vizinger (od 90. Kerin).
* Rumeni kartoni: Petrović, Volarič, Cetina, Sokler; Brecl.
* Rdeči karton: /.

Foto: Adrijan Kulčar

Krčani so v boju za obstanek prekinili niz treh zaporednih porazov. Proti Celjanom, ki so vodilna ekipa v ligi po številu remijev (9), so osvojili pomembno točko. To je s petim golom v sezoni zagotovil Marco da Silva s prostega strela. Celjani so na drugi strani ostali v sredini lestvice, je pa zdaj spet sam na vrhu lestvice strelcev Rudi Požeg Vancaš.

Prvi polčas ni ponudil posebej razburljive predstave. Ta je bila dokaj enakovredna, oboji so imeli nekaj (pol)priložnosti, eno lepših je v 40. minuti zapravil Janez Pišek, ko je z dobrih desetih metrov neoviran streljal, Marko Zalokar pa se je izkazal.

Sicer pa so imeli Celjani priložnost tudi v četrti minuti, ko je Tadej Vidmajer od daleč zatresel okvir vrat, Amadej Brecl je v 16. minuti iz bližine zadel zunanji del mreže, Dušan Stojinović pa je v 20. minuti prav tako iz bližine žogo poslal čez gol. Krčani so bili še najbolj nevarni v peti minuti, ko je poskus Anteja Vukušića ustavil Metod Jurhar.

Takoj po začetku drugega dela je imel prvi strelec lige Rudi Požeg Vancaš izjemno priložnost za celjsko vodstvo, a je iz bližine žogo poslal čez vrata. Zato pa je bil uspešnejši v 55. minuti, ko je unovčil podajo Lovra Cveka v prazen prostor in zadel za 1:0. To je bil 12. gol Požega Vancaša v sezoni.

Krčani so zatem poskušali priti do izenačenja, kar jim je uspelo v 81. minuti. Takrat je Marco Da Silva izvedel prosti strel z 19 metrov, žoga je zadela nekoga v celjskem živem zidu, spremenila smer in končala v mreži.

V 83. minuti so imeli domači novo priložnost po kotu, bili živahnejši ob koncu tekme, a do zmage jim ni uspelo priti.

Krčani bodo v 23. krogu v soboto gostovali v Murski Soboti, Celjani pa bodo gostili Kranjčane.

Vir novice: sta.si

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…