Sobotni večer bo pripadel nogometašem Krškega in Maribora, ki se bodo v večernem terminu ob 20.15 udarili za točke na stadionu Matije Gubca. Ali lahko Krčani zmešajo štrene vijoličastim?


Trener Krškega Alen Šćulac v dosedanjem delu sezone prav gotovo ne more biti zadovoljen z učinkovitostjo svojih varovancev. Krčani težko prihajajo do priložnosti, ko pa si jih priigrajo pa so v zaključkih običajno premalo natančni. S štirimi danimi zadetki, trije so bili doseženi iz prekinitev, je Krško na zadnjem mestu po učinkovitosti v ligi in pred tekmo z Mariborom je vodstvo kluba prav v tej smeri tudi odreagiralo, ko je v svoje vrste pripeljalo dva nova napadalca. Hrvat Ante Vukušić je svoje najboljše čase doživel v dresu splitskega Hajduka, medtem ko si je Dalibor Volaš ime ustvaril prav v dresu današnjih nasprotnikov. Ali sta oba pripravljena za napore v prvi ligi bomo videli že danes. “Imeli smo več časa, ki smo ga izkoristili za boljše spoznavanje fantov med seboj, določeni igralci pa so delali predvsem na kondicijski pripravi, saj so se kasneje pridružili ekipi. Z novima prihodoma Volaša in Vukušića sem zelo zadovoljen, saj smo dobili širino in kvaliteto v zaključku, kar smo nujno potrebovali. Bosta pa zagotovo potrebovala nekaj časa, da se bosta privadila na soigralce in način dela. V tem trenutku mi največ preglavic povzročata poškodbi Volariča in Da Silve, ki sta zelo pomembna člena ekipe. Smo pa premor dobro izkoristili in vse planirano tudi realizirali,” pred dvobojem razmišlja domači strateg.

Mariborčani so v sredo v pokalnem tekmovanju gostovali v Ljubljani pri ekipi Brava in vse do sodnikovega dodatka bili na robu izpada, nato pa so v nekaj minutah rezultat preobrnili in se veselili napredovanja v četrtfinale. Težki dvoboj proti drugoligašu zagotovo ni nekaj, na kar so računali v taboru štirinajstkratnih državnih prvakov. Vijoličasti težko igrajo proti ekipam z zaprto formacijo in tudi v Krškem bodo najbrž morali prebijati gosto postavljen obrambni zid domačih, ki se ob tem lahko pohvali z drugo najboljšo obrambo lige. Tako v napadalnem kot tudi obrambnem delu so na vrhu sicer Mariborčani, ki v dosedanjem delu sezone igrajo zelo dobro in so zasluženo na vrhu lestvice. “So dinamični, dobro se branijo in dobro pripravijo na nasprotnika. Pripravili smo strategijo in glede na fazo, v kateri smo, se bomo morali tudi nekoliko prilagoditi. Ne bomo leteli in šli brezglavo po igrišču, ampak bo treba igrati pametno ter dovolj potrpežljivo. Da izkoristimo vsako priložnost in tekmecu onemogočimo njihove dobre trenutke, saj smo na zadnjih tekmah dovolili preveč poskusov proti našim vratom,” se gostujoči trener Darko Milanič zaveda težavnosti današnjega dvoboja, v katerem pa so kljub vsemu Mariborčani veliki favoriti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…