Uvodni nedeljski obračun bo odigran v Krškem na stadionu Matije Gubca bo domače Krško gostilo razigrano zasedbo kranjskega Triglava. Srečanje se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Mitja Žganec.


Krčani se v srečanje proti Kranjčanom podajajo po zamenjavi na klopi. Na klop nuklearcov je sedel Andrej Panadlić, ki ga že ob debiju čaka izjemno zahtevna naloga. Posavci, ki se nahajajo povsem na dnu lestvice, v boju za obstanek nujno iščejo točke oziroma kar vse tri, saj je zaostanek za devetim Rudarjem že osem točk. Krčani so v uvodni tekmi proti Kranjčanom doma iztržili točko, kar je osnovni cilj v Posavju tudi jutri. Posavci bodo glede na zadnjo tekmo proti Muri, ko so prejeli kar pet zadetkov veliko zadev popraviti v obrambi, saj si podobnih napak ne smejo dovoliti v kolikor želijo v domačem taboru upati na pozitiven rezultat.

Na drugi strani pa varovanci Dejana Dončiča prihajajo v Posavje v bistveno boljši formi kot so trenutno Krčani, čeprav so orli v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom doživeli visok poraz. Kranjčani so kot pravijo tekmo v Celju že pozabili in gradijo na predstavah, ki so jih kazali povsem na uvodu spomladanskega dela prvenstva. Triglavani so prišli do zmage tudi v zadnjem obračunu proti Krškemu, ko so doma slavili z 4:3. Vezist “orlov” Tilen Mlakar, pravi da kot ekipa rastejo in da se bo potrebno za nove točke boriti: »Pred nedeljsko tekmo imam zelo dober občutek. Vidim, da ko ekipa rastemo iz dneva v dan napredujemo. Nikakor pa to ne pomeni, da si lahko privoščimo kakršnokoli podcenjevanje tekmeca, prav obratno. Krško se bori za obstanek in na tekmi ne bomo smeli popuščati. Potrebno se bo boriti za sleherni milimeter na terenu.«

Lahko Krčani proti Gorenjcem končno pridejo do nujno potrebne zmage? Ali bodo orli še poglobili krizo Posavcev?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…