V Sežani sta se na tekmi 14. kroga pomerila Tabor in Maribor. Pred Kraševci, ki že štiri kroge niso okusili slasti zmage, je bila težka naloga, saj so vijoličaste na stadionu Rajko Štolfa zanimale le nove tri točke za ohranitev stika z vrhom lestvice.


V 11. minuti so prvič resneje zapretili gostje. Ognjen Mudrinski je prišel v ugoden položaj po podaji Vrhovca, vendar je meril previsoko. V 27. minuti so imeli Štajerci novo veliko priložnost. Po podaj iz kota je z glavo poskušal Blaž Vrhovec, a je meril nekoliko previsoko. V 32. minuti je okvir vrat preprečil vodstvo Maribora. Po hitrem protinapadu je streljal Marko Alvir, žoga se je od vratnice odbila do Mudrinskega, njegov poskus pa je bil blokiran. Pet minut kasneje je po prostem strelu do žoge v kazenskem prostoru prišel Rodrigo Bongongui, ki je močno sprožil, a meril povsem nenatančno. Prvi polčas se je tako končal brez spremembe rezultata.

V drugem delu je imel Tabor v 52. minuti prvo veliko priložnost. Po napaki Mitrovića na sredini igrišča je žogo ukradel Dino Stančić, ki je nato stekel v protinapad in zaposlil Bongonguija, ta pa ob zaključku akcije ni bil dovolj natančen. V 60. minuti pa je po prekršku Grobryja v kazenskem prostoru padel Mudrinski. Glavni sodnik Bojan Mertik je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je brez težav izkoristil Rok Kronaveter. Kljub poskusom domačih, da bi ob koncu srečanja izenačili, je rezultat ostal nespremenjen in vijoličasti so osvojili nov komplet treh točk.

NK Tabor Sežana – NK Maribor 0:1

Strelci: Kronaveter (61.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Velik udarec za vijoličaste, pomemben člen ekipe odsoten vsaj do začetka pomladi

Pri Mariboru so vse bolj vzhičeno pričakovali začetek spomladanskega dela v Prvi Ligi Tele…