Prvi večni derbi v tej sezoni ni dal zmagovalca, še tretjič zapored se je obračun Maribora in Olimpije v Ljudskem vrtu končal z delitvijo točk. Vijoličasti proti zeleno-belim na svojem terenu niso slavili že šesto tekmo zapored.


“Odigrali smo dobro tekmo, sploh v prvem polčasu in mislim, da bi jo morali bolje pripeljati do konca. Zgodila se nam je ena napaka in iz naše izgubljene žoge smo prepoceni prejeli gol. Zaradi tega smo razočarani,” je po koncu tekme ocenjeval Rok Kronaveter, ki je prvič v letošnji sezoni tekmo začel v prvi enajsterici, čeprav zaradi spremenjene taktične postavitve ni bil na svojem naravnem položaju: “Trener se je odločil za drugačno formacijo in mislim, da nam je v prvem polčasu dobro uspevala. Imeli smo nekaj priložnosti, ki bi jih mogoče lahko izkoristili. Kot sem rekel, morali bi na koncu vse skupaj bolje oddelati. Mogoče smo bili proti koncu tudi nekako nemirni in dobili ta prepoceni zadetek. Danes smo imeli željo in mislim, da se je videlo, da smo to tekmo želeli dobiti. Igra nam še ne steče, tako kot bi nam morala. Mogoče smo po tisti sramoti v Sežani sedaj pokazali boljši obraz, a žal to ni bilo dovolj za zmago.”

Po dvoboju je pod tribunami Ljudskega vrta obveljalo prepričanje, da včerajšnji derbi ni bil na nivoju nekaterih, ki smo jih gledali v preteklih sezonah, s čimer se je strinjal tudi 33-letni Mariborčan in dejal: “Če pogledamo skozi celotno tekmo, veliko priložnosti ni bilo. Verjetno ni bilo niti prevelike dinamike, ki je znala biti na prejšnjih derbijih. Mogoče smo oboji igrali preveč na sigurno, sploh mi, potem ko smo povedli z 1:0. Bi se strinjal, da gre za enega slabših derbijev. Pri nas se je menjal trener oziroma postavitev. Nekaj bo potrebno spremeniti, saj nam ne steče tako kot bi nam moralo. Smo pa lahko zadovoljni s pristopom. Bili smo dokaj blizu te zmage, ampak očitno ni bilo dovolj.”

Igra petnajstkratnih državnih prvakov še zdaleč ni na nivoju, ki ga pričakujejo njihovi navijači in tudi igralci ne. Klub sedaj najprej čaka dvotedenski reprezentančni odmor, v katerem bodo vijoličasti lahko izpilili določene ideje in taktične zamisli Maura Camoranesija. “Moramo vedeti, da se je menjal trener oziroma so se zgodile določene spremembe. Ne delujemo tako kot bi morali. Kaj so razlogi za to, bomo morali sami poiskati v slačilnici. Vem, da se vsi trudijo in dajejo vse od sebe na vsakem treningu. Upam, da bomo to kvaliteto, ki jo definitivno premoremo, pokazali na tekmah in v tej pavzi, ki prihaja, se lahko še bolje spoznamo s trenerjem in njegovimi zahtevami ter da po vrnitvi poizkušamo narediti to serijo, ki jo nujno potrebujemo,” še je dejal vezist Maribora.

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sobotni večni derbi bo prvič pripadel Davidu Šmajcu

V soboto zvečer se nam v Ljudskem vrtu obeta prava nogometna poslastica, ko bomo priča dru…