Nekdanji slovenski reprezentant Rok Kronaveter se spogleduje z zaključkom sodelovanja z Mariborom, s katerim ima sklenjeno pogodbo do konca aktualne sezone.


Šestintridesetletnik je za vijoličaste v tej sezoni zbral 26 ligaških nastopov, tri zadetke in devet podaj. Nedavno je postavil rekord po številu podaj v prvi ligi, odkar Nogometna zveza Slovenije uradno spremlja to statistiko.

Kronaveter igra svojo četrto leto v Ljudskem vrtu in spada na seznam nogometašev, ki so za 16-kratne državne prvake zbrali vsaj 100 nastopov. Kljub temu, da bo letos praznoval že 37 let, Mariborčan čuti, da ima v nogah še nekaj dinamita in bi lahko vsaj še kakšno sezono ali dve prispeval svoj delež na nogometnih zelenicah. Kje bo to počel trenutno sicer še ni povsem jasno. Njegova pogodba z Mariborom poteče ob koncu aktualne sezone, za EkipoSN pa je priznal, da se sodelovanje z najtrofejnejšim slovenskim klubom zanj morda bliža h koncu: “Nismo se še pogovarjali o podaljšanju pogodbe. Bolj se pripravljam na to, da bi po koncu sezone lahko bilo konec. Ampak dokler bom tukaj, bom dal vse od sebe za ta klub. Če me bodo potrebovali, mislim, da lahko še vedno veliko dam.”

V prvi ligi je Kronaveter ob Mariboru igral še za ptujsko Dravo, velenjski Rudar in ljubljansko Olimpijo. Do tega trenutka je med elito odigral kar 328 tekem, na katerih je zbral zavidanja vredno statistko; 106. zadetkom je dodal še 58 podaj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić potrdil pogovore z Mariborom o prihodnosti mladega Strajnarja

Že nekaj časa se namiguje, da bo to poletje v Ljudskem vrtu izjemno pestro. Mariborčani si…