[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=91]

V Novem mestu sta se na Potovalu pomerila novinca, kjer so gledalci videli izjemno zanimivo srečanje s kar sedmimi zadetki. Nogometaši Zavrča so bili večji del dvoboja boljši tekmec, vendar so se nogometaši Krke z borbeno igro vrnili med žive in Zavrč je na koncu trepetal za zmago. Za goste so zadeli novinec Dino Kresinger, Jure Matjašič je prispeval dva zadetka in Miha Kokol. Pri domačih pa je blestel hrvaški napadalec Josip Marošević s tremi zadetki.


Zavrč je takoj na začetku močno pritisnil, kar se jim je obrestovalo. Najprej je poskusil Jure Matjašič, a je bil njegov strel blokiran. V 3. minuti pa so gostje le kronali premoč in povedli. Zavrčani so izigrali domačo obrambo novinec Dino Kresinger je s kakšnih 12 metrov premagal nemočnega Obradovića.  Po prejetem zadetku so domači le vzpostavili ravnotežje, igra se je razživela in iskali izenačujoči zadetek. V 10. minuti je v kazenskem prostoru padel Luka Volarič, vendar je sodnik zamahnil z roko. Zvrstilo se je nekaj priložnosti na obeh straneh. Najlepšo priložnost je v 24. minuti zapravil Kresinger, ki je bil najvišji v skoku v kazenskem prostoru, a je z glavo meril kakšen meter mimo vrat. Čez dve minuti pa je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov in sodnik Žganec je po prekršku dosodil najstrožjo kazen za Krko. Po dvojni podaji je Miha Kokol v kazenskem prostoru podrl Amerja Krcića, zanesljivi izvajalec je bil Josip Marošević. Veselje domačih pri izenačujočem zadetku ni trajalo dolgo, ko so gostje preko Jureta Matjašiča povišali vodstvo. Nogometaši Zavrča so izvedli hiter prehod iz sredine v napad, kjer je bil zopet osamljeni Matjašič, ki je z leve strani med nogami premagal domačega vratarja. Potem sta sledili dve priložnosti za domače. Najprej je streljal danes zelo razpoloženi Marošević, a se je izkazal vratar gostov. Za njim je z glavo streljal Adnan Bešić. Čeprav se je igra umirila, so Zavrčani v zadnji minuti pred odmorom povišali vodstvo.  Jure Matjašič je izkoristil podajo Golubarja in premagal Obradovića.

Komaj se je drugi polčas začel, zopet je bil domači vratar Obradović premagan. Izjemno lep zadetek je z volejem dosegel izkušeni Miha Kokol. Visoko vodstvo gostov in zdelo se je, da je srečanje že odločeno, toda Krka je strnila vrste in ji skoraj uspel preobrat. Po menjavah na obeh straneh je prevlada Zavrča pojenjala in na sceno je sedaj prišel zelo razpoloženi hrvaški napadalec Josip Marošević. V 59. minuti je po predložku v kazenski prostor izkoristil zmedo obrambe, vratarju je žoga skočila čez roko v mrežo in domači napadalec je dosegel drugi zadetek. Čez dvanajst minut pa je omenjeni napadalec dosegel še tretji zadetek. Amer Krcić je podal predložek točno na glavo Maroševiću, ki te priložnosti ni izpustil in dosegel hattrick. Krkaši so vstali od mrtvih in se po visokem zaostanku vrnili v igro. V 76. minuti je bil Luka Volarič blizu izenačujočemu zadetku, saj je eden od branilcev žogo odbil proti svojim vratom, a je bil vratar Bešenič dovolj zbran. Nogometašem Zavrča so v zadnjih minutah pojenjale moči, medtem ko so Novomeščani napadali in iskali izenačujoči zadetek. Najprej je z glavo poskusil Dežmar, sledil je nenatančen strel Anžeta Košnika, nazadnje pa je poizkusil še Denis Mojstrović. Gostje so se zadnje minute krčevito branili in se na konce veselili tesne zmage.

V naslednjem krogu Krka odhaja na gostovanje na celjsko Areno Petrol, isti dan v soboto pa bo Zavrč doma pričakal velenjski Rudar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…