Veliko črnila je v medijih preteklo na račun Gorice in Krke, ki se borita za osmo mesto, zaradi dobrih predstav Krke pa so v bližini Novomeščanov tudi igralci Kopra. Koprčani sicer niso več v nevarnosti za izpad, vendar so bili na domači Bonifiki prepričani v zmago. Domačini zagotovo niso ponosni na trenutno formo, saj so pred današnjim obračunom na zadnjih treh tekmah vknjižili ničlo. Na drugi strani pa Dolenjci blestijo in bi ob zmagi Goričanom že skorajda zaprli vrata za osmo mesto.


Na Bonifiki so v prvem polčasu Koprčani pokazali, da je statistika le kup številk, na katere se ne moremo ravno ozirati, saj so tekmo začeli veliko bolje od nasprotnika. V prve pol ure so poizkusili Halilović, Andrejašič, Štromajer in Črnigoj, medtem ko so igralci Krke čakali na svoje priložnosti. Taktika ekipe Andreja Kastrevca se je kot kaže obrestovala, saj so Novomeščani iz prve prave priložnosti tudi povedli. Novega zadetka se je veselil Žiga Kastrevec, ki je sprožil s 25 metrov in na napačni nogi ujel domačega vratarja Davida Adama. Tako se je mreža prvič zatresla, šokirani Koprčani pa do resnejše priložnosti od 39. minute naprej niso več prišli.

Tudi drugi polčas so odprli kanarčki, za katere je tokrat dokaj resno poizkusil Posavac. 20-letni vezist je utrip domačim navijačem dvignil z odličnim prodorom, s katerim si je ustvaril prostor na robu kazenskega prostora, a je bil njegov zaključek preslab. Po začetnem pritisku Kopra so tudi Novomeščani začeli “igrati”. Prva sta proti Adamu sprožila Žižić in Fuček, vendar se mreža ni zatresla. Ključen trenutek tekme je prišel v 63. minuti, ko je Fuček podal pred vrata, tam pa je Adam žogo spustil do Kastrevca, nad katerim je bil storjen prekršek. Sodnik Dejan Balažič je pokazal na belo točko, kamor si je žogo nastavil Josip Fuček. Hrvat je zadel in s tem dal Krki ogromno prednost za zadnje pol ure tekme. Zadetek je Koper popolnoma šokiral in tako so bili kanarčki v zaključku le še bleda senca ekipe, ki je v prvem polčasu nakazovala popolno prevlado na igrišču. Tudi zadnja večja priložnost je pripadla Krki. Zopet je podal Fuček, Perić pa je žogi dodal hitrost , vendar je Adam rešil Koper pred še večjim porazom.

Krki po četrti zaporedni zmagi do obstanka v ligi manjka le še točka ali pa en spodrsljaj Gorice, ki ju v zadnjih dveh krogih čakata Celje in Zavrč. Krka bo točko iskala proti starim/novim državnim prvakom Mariborčanom in odpisanim Radomljam, kar jim seveda daje veliko možnosti za obstanek. Koprčani bodo na drugi strani poizkusili končati sezono z zmago, ki se jim izmika že štiri kroge, še pred tem pa jih po štirih zaporednih porazih v sredo čaka pokalni finale.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…