Z misijo sezona 2013/14 so včeraj pričeli tudi pri novomeški Krki, kjer so pred uvodnim treningom predstavili novega trenerja. Kot je znano, bo Dolenjce v novi vodil Miloš Rus, ki je še pred kratkim vodil Celje.


Ob menjavi trenerja bo nekaj sprememb doživela tudi igralska zasedba. Že sedaj je jasno, da novomeškega dres v prihodnji sezoni ne bodo nosili Josip Marošević, Saša Ranić, Anže Košnik, Arouna Dang Bissene, Joel Mba Obele in Jure Balkovec, ki se je po izteku posoje vrnil v Domžale. Po pisanju spletnega portala Triumfator, je nejasna tudi usoda nekaterih nogometašev, ki jih je v klub pripeljal nekdanji trener Adnan Zildžović, a so se tudi ti danes udeležili treninga, saj jih pogodba s klubom veže še do konca meseca junija. Je pa že znano ime prvega novinca, saj se je iz Kranja v Novo mesto preselil branilec Lamin Diallo, nekaj igralcev pa je še na preizkušnji in si bodo morali pridobiti zaupanje trenerja.

Lamin Diallo je zaenkrat edini potrjeni novinec Krke. (Foto: Jure Banfi)
Lamin Diallo je zaenkrat edini potrjeni novinec Krke. (Foto: Jure Banfi)

“Cilj v prvi prvoligaški sezoni smo izpolnili, ostali smo v prvi ligi, zdaj gremo dalje. Naši cilji so jasni, želimo se učvrstiti v Prvi ligi, biti konkurenčni vsaki ekipi v ligi in doseči, da smo vsaj na sredini lestvice Prve lige. Počasi pa bomo začeli pogledovati tudi proti Evropi. Upravni odbor kluba je analiziral lansko sezono, soglasno smo se odločili, da gremo v zamenjavo, da poiščemo novega trenerja, ki bo prinesel določene novosti v klub,” je na tiskovni konferenci ob predstavitvi novega trenerja povedal predsednik kluba, Jože Berus.

“Cilj ni več zgolj boj za obstanek v prvi ligi, temveč da storimo korak naprej in se približamo vsaj sredini prvenstvene lestvice po športnih rezultatih ter tudi kot klub storimo korak naprej, da v naslednjem obdobju postanemo stabilen prvoligaš, ki bi pomenil dobro osvežitev in okrepitev za slovenski nogometni prostor,” pa je uvodoma povedal novi strateg dolenjskega prvoligaša, Miloš Rus, ki mu bo pri delu pomagal Matjaž Sever, ki sicer že dolgo deluje v klubu. Rus bo precej pozornosti posvetil tudi fizični pripravi nogometašev: “Znan sem po tem, da prisegam na veliko trdega dela. Morda bo to že za nekatere igralce že v tem pripravljalnem obdobju en velik zalogaj, a pri tem ne popuščam. Verjamem, da lahko z neko dobro pripravo, ki bo trajala tudi še jeseni, moštvo pripravimo v tolikšni meri, da se ne bo dogajalo, da bi tekme izgubljali v zadnjih minutah oziroma sekundah, sploh pa ne večkrat zapored, kot je bilo to opazno v minuli sezoni.”

Novomeščani bodo do zadnjega tedna pred začetkom prvenstva trenirali dvakrat dnevno, v tem času pa bodo opravili kar 43 treningov in odigrali še pet pripravljalnih tekem. Prvi nasprotnik bo 27. junija petouvrščeno moštvo makedonskega prvenstva Vardar, Dolenjci pa se bodo julija pomerili tudi z Zagrebom in Bistro, ki jo je slovenski strateg Iztok Kapušin popeljal med hrvaške drugoligaše, dva nasprotnika pa še nista znana.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…