Že vse od srede junija pridno trenirajo tudi nogometaši novomeške Krke, ki so v minuli sezoni ohranili prvoligaški status, letos pa si želijo stopiti še korak naprej in se zavihteti višje po lestvice, kar so tudi želje novega trenerja Miloša Rusa, ki je spregovoril za klubsko spletno stran.


“Igralci so prizadevni na treningih, s tem nimamo nobenih težav. Očitno je, da so dobro motivirani. Je sicer težko, to je vidno, to tudi sami priznavajo, da tega niso bili navajeni, a nekako spoznavajo, da je to edini način, da smo lahko uspešnejši v naslednji sezoni,” je v pogovoru za spletno stran edinega dolenjskega prvoligaša povedal Miloš Rus, ki moštvo na novo sezono pripravlja že poltretji teden. 53-letni Logatčan, ki je v minuli sezoni vodil moštvo celjskega prvoligaša, se je v daljšem pogovoru ozrl tudi v prihodnjo sezono in napovedal boj za sredino lestvice: “Želim si, da bi bili prepoznavni po tem, da bi naša igra imela rep in glavo. Že v petek smo v Zrečah nakazali nekaj v tej smeri, da vemo, kaj je potrebno storiti na igrišču, da smo odločni in agresivni, da poskušamo vršiti pritisk na nasprotnika, da se znamo nasprotniku tudi prilagoditi, izkoriščati tiste naše lastnosti, ki jih imamo. Imamo nekaj kar precej hitrih igralcev… Želim, da bi bili s hitro, dinamično igro konkurenčni ekipam v prvi ligi ter da bi zasedli sredino lestvice, če pa bi se ponudila priložnost pa seveda tudi več.”

Kot smo že pisali, v prihodnje dres Krke ne bodo več nosili Anže Košnik, Dejan Krljanović, Josip Marošević, Saša Ranić, Arouna Dang in Mba Obele, v moštvu pa prihodnje leto ne bo niti Amerja Krcića, ki je bil v sezoni 2012/13 s trinajstimi zadetki prvi strelec Doba, v minuli sezoni pa ga je v zaključku jesenskega dela sezone zaustavila poškodba kolena, s katero se trenutno ubada tudi prodorni bočni branilec Danijel Rašić, ki pa ga na srečo čaka le krajši počitek in bi se lahko v roku dveh tednov po opravljenem posegu že priključil treningom ekipe, ki je prejšnji teden v Zrečah z 1:0 premagala hrvaškega prvoligaša Slaven Belupa iz Koprivnice, že danes popoldne 18. uri pa jih v Stojncih čaka obračun s srbsko Jagodino.

Če smo se dotaknili odhodov, za konec poglejmo še med prihode. Že ob začetku priprav so Novomeščani kot prvega novinca predstavili branilca Lamina Dialla, pred kratkim se je dolenjski četi priključil tudi napadalec Josip Fuček, ki smo ga v minuli sezoni spoznali v dresu Zavrča, dres Krke pa bosta kot kaže nosila še dva Hrvata, 26-letni napadalec Martin Šaban, ki je bil nazadnje član zagrebškega drugoligaša Rudeša in je v preteklosti zbral tudi 49 nastopov v 1. HNL, ter dve leti mlajši vezist Tomislav Jurić pa je bil lani član Zagreba, pred tem pa je v dresu Cibalie odigral 88 prvoligaških srečanj.

Vrhunci Martina Šabana

Vrhunci Tomislava Jurića

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…