[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=364]

Stadion Portoval je danes gostil zaostalo tekmo 8. kroga med domačo Krko in gostujočim Rudarjem iz Velenja, ki bi sicer morala biti odigrana že avgusta, vendar je takrat bila prestavljena zaradi obnovitvenih del na osrednjem nogometnem stadionu v Novem mestu. Čeprav so si nogometaši na terenu priigrali nekaj lepih priložnosti sta vratarja obeh ekip vendarle opravila svoje delo z odliko in srečanje se je končalo brez zadetkov. Obe ekipi sta svoj niz tekem brez poraza povečali na tri.


Prvi polčas ni postregel z igro, ki bi okrog 300 gledalcev pustila ravnodušne in iz tega obdobja igre beležimo le dve resnejši priložnosti, po eno na vsaki strani. Prvo je za gostujoče moštvo v 17. minuti zapravil Klinar, ki pa je streljal za las mimo vrat. Štiri minute kasneje so do lepe priložnosti preko Košnika prišli tudi domačini, vendar je poizkus domačega napadalca zadel enega od gostujočih branilcev in zletel mimo vrat Rozmana, ki bi ta strel zelo težko ubranil, v kolikor bi šel v okvir vrat. Skozi celoten prvi polčas so gostje imeli rahlo pobudo na terenu in nekajkrat izpeljali nevarno akcijo, ki pa se je ponavadi končala pred domačim kazenskim prostorom ali pa z nenevarnim strelom in daljave. Pri teh je prednjačil predvsem Eterović, ki je tik pred koncem polčasa poizkušal presenetiti Obradovića s strelom iz skoraj polovice igrišča, ki pa ga je domači čuvaj mreže zlahka ukrotil. Hrvaški napadalec v vrstah Velenjčanov bi ob tej akciji sicer lahko tudi podal kateremu od soigralcev, ki so stekli v nevaren protinapad, vendar se za to ni odločil.

Po odmoru se je tehtnica še bolj prevesila na stran gostov, ki so pričeli z obleganjem domačih vrat, vendar se je v tem delu igre razigral danes izjemni Obradović, ki je sprva ubranil mojstrski strel Rošerja iz 20 metrov, nekaj trenutkov kasneje pa je v dvoboju ena na ena ukanil še Bratanoviča. V trenutkih, ko se je zdelo, da bo novomeški vratar premagan pa so mu na pomoč priskočili tudi domači branilci, ki so s svojo borbenostjo in požrtvovalnostjo nekajkrat blokirali nevarne strele gostujočih napadalcev. Krka je svoje priložnosti iskala ob protinapadih in ob prekinitvah in po dobri uri igre po izvajanju kota skoraj prišla do vodstva, vendar je strel Košnika zadel prečko. V 77. minuti bi gostje morali povesti, vendar je Eterović zgrešil nemogoče in žogo poslal mimo vrat. Eno od potez tekme je tik pred koncem rednega dela izpeljal Volarič, ki je preigral celotno obrambno vrsto gostov, vendar je zaključek te akcije bil preslab in premalo nevaren za Rozmana. Globoko v sodnikovem dodatku so zadnjo priložnost preko Podlogarja imeli gostje, vendar se je znova z odlično obrambo izkazal domači vratar Obradović, ki je danes navdušil in zagotovo bil igralec tekme.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …