[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=498]

Velenjski Rudar in novomeška Krka sta na stadionu ob jezeru zaključila 17. krog državnega prvenstva potem, ko sta odigrala svoj dvoboj, ki je sicer bil na sporedu že v soboto, vendar je takrat zaradi obilnih padavin in razmočenega igrišča bil prestavljen na današnji dan. Čeprav so Velenjčani pred tekmo veljali za velike favorite in bi jih morebitna zmaga proti Krki izstrelila tik pod vrh prvoligaške razpredelnice, pa so krkaši bili tisti, ki so se pred maloštevilnim občinstvom presenetljivo veselili svoje druge gostujoče zmage v tej sezoni in osvojitve pomembnih točk v boju za obstanek. Novomeščani so so se veselili zmage po kar štirih zaporednih porazih, medtem ko so Velenjčani končali svoj niz sedmih tekem v ligi brez poraza oziroma kar devet, v kolikor zraven štejemo še četrfinalni srečanji v pokalu.


V skladu s pričakovanji so tekmo bolje pričeli domačini, ki so takoj napadli vrata gostov in prvič zapretili v 5. minuti, ko je Bratanović lepo podal do Radujka, ki pa je bil premalo odločen in njegov strel je Obradović ubranil. Novomeščani so sicer na trenutke lepo kombinirali, vendar pa si niso znali priigrali resnejših priložnosti, ki bi ogrozila domača vrata, na katerih je stal zanesljivi Rozman. Še najlepšo priložnost v prvem polčasu je v 22. minuti zapravil Ejup, ki je poizkusil iz prostega strela, vendar ob tem zgrešil vrata. Velenjčani so nadaljevali z napadalno igro in preko Firerja ter Bratanovića prihajali do strelov, ki pa niso našli svojega cilja. Zadnjih deset minut prvega dela je minilo ob velikem pritisku knapov, ki so neumorno napadali in želeli priti do vodstva še pred iztekom prvih 45 minut. Najlepšo priložnost v tem obdobju igre je zapravil Kašnik, ki je po podaji Eterovića bil z glavo za malenkost nenatančen in je žogo poslal mimo vrat Obradovića.

Podobno dogajanje na igrišču je bilo za pričakovati tudi v drugem polčasu, uvodne minute katerega pa so tokrat pripadle gostom, ki so bili za odtenek boljši tekmec in so v 51. minuti preko Ejupa sploh prvič na srečanju streljali v okvir vrat. Po dobri uri igre je znova nevarno pretil Bratanović in z lepo podajo zaposlil Rotmana, vendar je ponovno bil uspešen danes zanesljivi Obradović. Napadi Velenjčanov so se vrstili kot po tekočem traku in gol knapov je visel v zraku, vendar pa so se na koncu gostje presenetljivo veselili prvega zadetka. Le deset minut potem, ko je vstopil v igro, je Urban Kramar izkoristil lepo podajo Ihbeisheha in z glavo matiral nemočnega Rozmana za 0:1. To je sicer bil prvi zadetek Krke po petih zaporednih srečanjih, na katerih so zbrali le točko ob gol razliki 0:13! Velenjčanom v zadnjih minutah ni preostalo drugega kot, da napadejo na vse ali nič in prav to se je tudi zgodilo. Krkaši so se umaknili v obrambo in branili minimalno vodstvo, medtem ko so domačini pretili s podajami iz kota in streli od daleč. Najlepšo priložnost za izenačenje so zamudili tik pred iztekom rednega dela, ko je Obradović sprva ubranil strel Stjepanoviću nato pa še izjemno reagiral in v nadaljevanju akcije ubranil še strel Bratanoviću iz neposredne bližine. V štiriminutnem sodnikovem dodatku, ki se je sicer podaljšal še za minuto, so Velenjčani poizkušali priti do izenačenja, vendar pa je strnjena obramba gostov bila vselej na mestu in je brez težav odbijala zadnje nalete knapov. Ti bodo v prihodnjem krogu imeli težko delo, saj bodo odpotovali na Obalo na noge Kopru. Novomeščani na drugi strani bodo imeli lepo priložnost se odlepiti od zadnjega mesta, saj bodo na Portovalu gostili zadnji Triglav, kar pa bo vse prej kot lahka naloga, saj so Kranjčani v ligi neporaženi na zadnjih treh tekmah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…