[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=339]

Šok terapija z zamenjavo trenerja je delovala in Krka je presenetila Gorico ter prišla do druge zmage v sezoni. Domačini izgubili že dobljeno tekmo, verjetno bodo imeli za povedat kar nekaj pikrih tudi na računa glavnega sodnika Nejca Kajtazovića, a kaj dosti seveda ne bo pomagalo. Tekmo si je ogledalo okrog 500 gledalcev, ki pa niso videli prav dobre predstave, tudi zaradi glavnega sodnika, ki je velikokrat prekinjal tekmo. V domači enajsterici je prišlo samo do ene zamenjave in saj je Favalli ostal na tribuni, v prvi enajsterici pa je debitiral Enow. Tudi v gostujočem taboru so naredili eno spremembo. Na klopi je ostal Lekić, zamenjal ga je Novosel.


Tekmo so bolj odločno začeli domačini, ki so želeli čimprej priti do vodstva, a so se Krkaši dobro zoperstavili, tako da jih domačini niso mogli prebiti. Tako smo videli le nekaj pol-priložnosti Code in Ndiaye. S prodorom je poskušal tudi Živec, ampak meril točno v vratarja gostov. Na drugi strani si gostje niso priigrali resnejših priložnosti, kot je kazalo, bi bili zadovoljni tudi s točko. Minute so minevale, priložnosti ni bilo, igra je postajala vse manj tekoča, tudi zaradi sodnika, ki je prehitro ustavljal igro. Šele v 35. minuti nova priložnost za Gorico, ko je po protinapadu streljal Lapadula, Obradović pa je žogo odbil. Do konca polčasa je imel še priložnost Ndiaye, ki je streljal iz roba kazenskega prostora, znova pa je bil na mestu vratar Krke. Prvo priložnost Krke smo videli v predzadnji minuti prvega polčasa, ko je po prostem strelu z glavo, čez gol domačinov meril Marošević.

Drugi polčas so še bolj odločno začeli domačini in imeli v 50. minuti po kratkem izvajanju kota in podaji Berardocce priložnost prek Ndiaya, Obradović pa je z odlično parado znova preprečil slavje domačinov. V naslednjih minutah so se gostje dobro branili, domačini pa niso uspeli resneje ogroziti vrat gostov. To se je spremenilo v 61. minuti, ko so gostom odvzeli žogo na svoji polovici, kjer je Živec kar nekaj časa vlekel žogo, jo podal na levo stran, kjer je Enow poslal lep predložek, na drugi vratnici pa je bil najhitrejši Coda, ki je zabil še šesti gol v sezoni. Po vodstvu so imeli domači prek Berardocca novo lepo priložnost, vendar je žoga zletela mimo gola. Nato pa je sledila 69. minuta in izenačenje. Gostje so imeli prosti strel na robu kazenskega prostora, katerega je izvedel bivši igralec Gorice Ranić. Cordaz je žogo odbil, do strela z glavo je prišel Košnik, Cordaz je še enkrat ubranil, v tretje pa je ob neodločnem Joganu žogo v mrežo poslal Košnik. Po prejetem golu je tekma postala še bolj živčna, domačini so po padcu Lapadule zahtevali enajstmetrovko, dobili pa le izključitev pomočnika trenerja Srebrniča. Že minuto kasneje pa je sledil šok za domačine, saj so gostje povedli. Po prostem strelu iz 40 metov, je eden od igralcev Krke lepo spustil žogo, Novosel pa je sprožil iz prve in zadel prekrasen gol, žoga pa se je od prečke odbila v gol. Med proslavljanjem zadetka je domači kapetan dobil rdeč karton, do konca tekme pa so porumeneli še številni domači igralci. Gostje so se dobro branili, domači pa z igralcem manj na igrišču, razen priložnosti Code, kaj več do konca obračuna niso uspeli narediti.

Goričani so bili prepričani, da bodo zlahka prišli do novih treh točk, vendar so se opekli. Veliko kritik bo deležen sodnik Kajtazović, katerega so močno izžvižgali domači navijači, zelo vroče pa je bilo po končani tekmi tudi pod tribuno. Goričani se morajo umiriti, saj jih že v soboto čaka težka gostovanje pri Domžalah, ki se vračajo v formo. Gostje so sicer prišli po točko, ampak dobili so vse tri. Vzeli so ponujeno in zasluženo zmagali. Kljub zmagi jih čaka še huda borba za obstanek s kranjskim Triglavom. V naslednjem krogu pa Dolenjce čaka novo težko gostovanje v Zavrču.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…