[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=311]

Nogometaši Kopra so v 10. krogu gostovali pri novomeški Krki in slavili minimalno zmago. Za zmgo je zadostoval zgodnji zadetek koprskega branilca Denisa Halilovića.


Novomeščani se na Portoval vračajo po enem mesecu, saj so v globoki rezultatski krizi. Vseeno pa na domačem terenu Krka kaže popolnoma drugačno podobo, kar so občutil tudi gostje v pokalnem tekmovanju, ko so zeleno-beli slavili kar s 3:0. Domači trener Dobrivoje Lučić s poškodbami v ekipi nima večjih težav, vprašljiv je samo Alen Vučkić, lahko pa bo računal tudi na novinca Klemena Medveda. V nasprotnem taboru ima koprski trener Rodolfo Vanoli največ težav pri sestavi obrambne vrste, saj je slednja že nekaj časa prikrajšana za Damirja Hadžića in Mateja Mavriča Rožiča. Lahko pa bo znova računal na usluge Denisa Halilovića, ki se vrača po kazni zaradi kartonov.

Čeprav so primorci začeli odločno, je prvi strel na tekmi po podaji Saše Raniča sprožil Josip Marošević, vendar je bil koprski vratar Igor Nenezić na mestu. Takoj v naslednjem napadu pa je prosti strel Gorana Galešića dobro vnovčil branilec Denis Halilović, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru in z glavo pospravil žogo v mrežo. Čez pet minut pa je bilo zopet vroče v kazenskem prostoru domačih in Obradović je moral pokazati vse svoje znanje, da je preprečil zanesljivi zadetek gostov. Po zadetku je bila igra bolj enakovredna, kljub temu pa so imeli rahlo pobudo Koprčani, ki so prihajali do kazenskega prostora, a pravega zaključnega strela jim ni uspelo sprožiti. Najprej jim je v 15. minuti zaključni strel preprečil domači Lekić. Čez nekaj minut je odlično podajo Galešića grdo zgrešil Ivica Guberac. Kmalu zatem je padel prvi rumeni karton na srečanju. V 21. minuti ga je dobil Matej Palčič zaradi udarca Medveda v obraz. Omenjeni igralec je čez tri minute zopet storil grob prekršek, vendar na srečo gostov ni prejel drugega rumenega kartona. V naslednjih minutah sta s streli poskušala Domen Černigoj in Ivica Guberac, vendar je domači vratar Matko Obradović zlahka ujel oba strela. V 28. minuti so Krkaši zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi eden od Koprčanov igral z roko v kazenskem prostoru, vendar glavni sodnik Tadej Mežnar ni dosodil ničesar. V 31. minuti pa je moral Rodolfo Vanoli opraviti prvo menjavo, v enem izmed prejšnjih dvobojev se je poškodoval Denis Halilović, strelec zadetka, ki naj bi si po neuradnih informacijah zlomil zapestje. Pri domačih je enega redkih strelov v okvir vrat sprožil Anže Košnik v 33. minuti, toda izid se ni spremenil. Igra Koprčanov je po večini potekala po desni strani preko Mateja Palčiča in Gorana Galešića. Slednji je imel lepo priložnost za povišanje vodstva, vendar je njegov strel z desnico za las zgrešil vrata. V zadnjih minutah 1. polčasa so gostje močno pritisnili. Najprej je v 40. minuti Miroslav Čovilo poslal žogo visoko preko vrat Krke. Isti igralec je zopet poskusil čez dve minuti, vendar je domači branilec Ivanković v zadnjem hipu nastavil nogo in jo izbil v kot.

Pred drugim polčasom je domači trener Lučič iz igre potegnil nevidnega Klemena Medveda in na zelenico poslal Adnana Bešića. Že takoj na začetku je nevarno zapretil Prekmurec Mitja Lotrič. Obe ekipi sta z igro nadaljevali predvsem na sredini igrišča igro kot v prvem polčasu. Žoga ni krožila kot bi morala, predvsem zaradi velikega števila prekinitev. Malce bolj konkretni so bili vseeno Koprčani, ki jim je občasno celo uspelo zaključiti, medtem ko domači nogometaši niso našli prave priložnosti za zaključek. V 64. minuti je zopet zapretil izjemno razpoloženi Goran Galešić, vendar se je v vratih izkazal Matko Obradović. Domačini so tudi danes težko razvijali svojo igro, posledica tega pa je že nekaj tekem ta, da novopečeni prvoligaš preprosto ni sposoben ustvariti priložnosti za zadetke. Koprčani so tako tekmo kontrolirali in iskali še kakšen zadetek. Najprej je v 75. minuti je s škarjicami atraktivno Palčič. Na drugi strani je Anže Košnik z blagim strelom z glavo poskusil presenetiti Igorja Nenezića, ki je imel kar nekaj težav pri obrambi. Tekma je minila brez večjih pretresov, Koprčani so mirno kontrolirali potek dogajanje in se veselili nove zmage ter treh točk.

Novomeščani nikakor ne najdejo poti iz krize. Njihova igra nikakor ne steče predvsem zaradi velikega števila prekinitev, preprosto niso sposobni ustvariti priložnosti za zadetek, čeprav imajo v konici napada zelo dobrega hrvaškega napadalca Josipa Maroševića. Današnji poraz jih je pahnil na zadnje mesto. Koprčani pa so kljub težavam v obrambni vrsti zaradi poškodb z ne preveč blestečo premagali novinca in se trenutno nahajajo na tretjem mestu Prve lige Telekom Slovenije. Krka bo v 11. krogu v sredo gostovala v Novi Gorici, Koprčani pa pri Olimpiji v Ljubljani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…