Posavci slavijo veliko točko. Krčani so v dvoboju z vodilnim Mariborom vnovič potrdili, da so na domačem igrišču izjemno neugoden tekmec. Čeprav so gostitelji ob poškodovanih Krajcerju in Urbanču pogrešali še trojico posojenih Mariborčanov, Vukliševića, Kramariča in Pušaverju, so varovanci trenerja Zorka s fanatično borbo v sedmi tekmi z vijoličastimi prišli do prve točke.


Krčani so vlogo favorita prepustili gostom ter v začetku tekmo solidno parirali zasedbi Darka Milaniča, ki je pogrešal nekaj adutov svoje ekipe, a kljub sredinemu pokalnemu gostovanju v Ljubljani nad Krško poslal vse najmočnejše zdrave moči. Jovanović je v deseti minuti odlično streljal z roba kazenskega prostora, toda izkušeni Handanović se je izkazal z odlično obrambo. Dodatna težava za stratega Maribora je nastala že v uvodu srečanja, ko se je ob trku s Škrbićem poškodoval Šuler, že kmalu zatem pa ga je zamenjal Rajčević. Maribor ni bil dovolj konkreten pri svojih poskusih na domača vrata, pojavljale so se napake pri podajah, ki bi pripeljale do nevarnega zaključnega strela. V 25. minuti pa dlani Zalokarja ogrel Vršič, ki je natančno meril po prostem strelu z razdalje 25 metrov, a je domači vratar žogo izbil v kot. Zgolj štiri minute pozneje pa najstrožja kazen za domače, Defendi je storil prekršek nad Dangubičem ter si prislužil tudi rumeni karton. Igralec, nad katerim je bil storjen prekršek, je rutinirano zadel z bele točke ter poskrbel za presenetljivo vodstvo Krškega. Sledila sta dva nevarna poskusa Maribora, prvič z glavo ni bil natančen Zahović, medtem ko je bil pri drugi priložnosti za izenačenje Zalokar hitrejši od Vršiča. Toda domači vratar je bil nemočen v 41. minuti, ob novem strelu Vršiča, ki je izkoristil povratno podajo Vilerja in tako poskrbel za izenačenje že pred koncem polčasa.

Maribor je v drugi polčas krenil precej bolj odločno in s še večjo željo po doseženem zadetku. Novaković je imel po predložku Vilerja priložnost v bližini gola, toda meril krepko čez domača vrata. V kazenskem prostoru domačih je v 53. minuti padel Vršič, toda Žganec ni piskal ničesar. Domačini so se pomaknili bolj globoko ter prežali na protinapade ter zgrešene podaje Maribora, katerih je bilo v prvem polčasu ogromno. Sledili so še predložki s strani za Maribor, toda Zalokar je žoge z lahkoto pobiral v svoje naročje ali jih izbijal izven nevarnosti. V zaključnih minutah srečanja so bili nevarni tudi Krčani, v 77. minuti je z roba kazenskega prostora sprožil Gatarić, a tudi on sprožil preko Handanovićevega gola. Štiri minute zatem je bil po strelu Vršiča na mestu Zalokar, podobno kot na drugi strani Handanović, ki je bil dobro postavljen ob strelu Dangubića z razdalje. Le nekaj sekund kasneje, v 86. minuti, je za domače poskušal tudi Nakić, a je rezervist zatresel zgolj zunanji del mreže. Sledil je še zaključni pritisk gostov, ki so imeli v sodniškem dodatku še eno izredno priložnost za drugi gol, a je Novaković po podaji Zahovića s 14 metrov sprožil točno v Zalokarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…