[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=495]

Dvoboj prvo in zadnje uvrščenega moštva, je nakazoval le en scenarij. Zgodilo se je obratno. Pogumno igro so Kranjčani kronali z dvema zadetkoma. V prvem polčasu jih je v vodstvo popeljala domača napaka in avtogol Arghusa, zmagoviti zadetek pa je malce pred zadnjim žvižgom na tekmi dosegel Redžić, ki je nekaj minut pred tem vstopil na igrišče. Za domačine je v prvem polčasu s prekrasnim zadetkom izenačil Tavares.


Po minuti molka, v čast nekdanjemu predsedniku Nogometne Zveze Slovenije Miru Samardžiju in preminulemu delegatu, sodniku in kontrolorju sojenja, Jožefu Kamenšku, se je v močnem dežju začela tekma 16. kroga med Mariborom in Triglavom. Prvi so zapretili gostje, v 4. minuti je do strela prišel Nukić , vendar je Rajčevič bil na mestu ter izbil žogo izpred domačih vrat. Že v naslednji minuti pa prva domača priložnost. Marcos Tavares je izvedel prosti strel, vendar je gostujoči vratar z dobrim posredovanjem žogo izbil v kot. V 10. minuti je sledila druga priložnost za goste, s strelom je poizkusil Stjepanović, vendar je bil za malo nenatančen, žoga je namreč oplazila prečnik domačega gola. Sledilo je nekaj poizkusov domačih. V 12. minuti je Vilerjev strel Curanović odbil v kot, v 23. minuti je Tavares streljal previsoko. V 28. minuti pa doslej najlepša priložnost domačih, Črnic je z natančno odmerjenim strelom poizkušal iz okrog dvajsetih metrov, vendar je njegov strel zaustavila vratnica, od katere se je žoga odbila v gol avt. Gostje so odgovorili z enako mero in v 30. minuti je tudi Šturm zadel vratnico. V 33. minuti so gostje izvedli hitri protinapad, ušel je Luka Majcen, streljal pa Nukić ki pa je priboril le kot. Po izvedenem kotu je močno streljal Majcen, žoga se je nesrečno odbila od domačega branilca Arghusa, in pristala za hrbtom vratarja Handanovića. Vodstvo gostov, ki pa ni trajalo dolgo, saj je že v 37. minuti Tavares izenačil. Po podaji Hotića je s prefinjenim lobom premagal Curanovića in tekma se je začela od začetka. Kmalu po zadetku je sledila še domača priložnost za vodstvo, po kombinaciji s Črnicem je do strela prišel Mendy vendar je gostujoči vratar bil na mestu in žogo še enkrat več izbil v kot. Glede na dogajanje na igrišču in na priložnosti, se je prvi polčas končal s pravičnim rezultatom. Gledalci pa so kljub hladnemu in mokremu vremenu tudi lahko bili zadovoljni saj so gledali, hitro igro, polno priložnosti na obeh straneh.

Drugi polčas sta ekipi začeli brez sprememb na igrišču. Prvi so s streli poizkušali Mariborčani, v 50. minuti je Mezga meril premalo natančno. Kmalu zatem se je sam pred gostujočim vratarjem znašel mladi Hotić, prvi strel mu je Curanovič odbil, v drugo pa je Hotič meril previsoko in z vodstvom ni bilo nič. V tem delu igre, so imeli Mariborčani dominirali vendar so bili gostje dobro postavljeni in so uspešno zaustavljali vse poskuse domačih. V 65. minuti je sledila prva domača menjava, domači strateg je okrepil napad, saj je v igro namesto Črnica vstopil Fajić. Takoj v naslednji minuti pa izvrstna priložnost Mendy-a. Po predložku v kazenski prostor, je z bližine meril proti gostujočemu golu, vendar se je Curanovič izkazal z odličnim refleksom. Tudi Tavares in Mezga, ki sta naslednja streljala, cilja nista zadela. Na drugi strani so se gostje osredotočali na hitre protinapade in ob tem bili še kako nevarni. Tako se je v 75. minuti z lepo reakcijo izkazal Handanović, ko je streljal gostujoči napadalec Nukić. Tudi Pokorn in Stojnić, ki sta sledila zgledu Nukića, nista bila natančna. V tem času tudi novi 2 menjavi na strani domačih, Cvijanović in Bohar sta vstopila, z igrišča pa odšla Mezga in Hotić. Počasi se je bližal konec, Mariborčanom pa kar ni uspevalo, da bi si pripravili kako konkretnejšo priložnost. Zadnja se jim je ponudila v 84. minuti tekme. Cvijanović je izvajal prosti strel, nekje 20 metrov od gola, vendar zadel le vratnico. Ko so se domači že sprijaznili le s točko, pa šok. V 2. minuti sodnikovega podaljška, so gostje izvajali prosti strel z leve strani kazenskega prostora. Po lepem predložku, ki je sledil, je bil najvišji v skoku Ajdin Redžić in z glavo matiral domačega vratarja Handanovića.

Triglavani so tako v zadnjih dveh krogih zbrali več točk kot prej v vseh štirinajstih skupaj. Poleg tega, da so premagali dve najbolj eminentni imeni na domači sceni, pa so se uspelo tudi znebiti zadnjega mesta. Nasprotno je to drugi zaporedni poraz Mariborčanov na domači sceni in nič kaj lepa popotnica pred četrtkovo evropsko tekmo.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …