Zadnje dejanje 33. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano danes, ko se bosta ob 18.00 uri v novogoriškem športnem parku pomirila Gorica in kranjski Triglav. Gre za srečanje šeste in desetouvrščene ekipe iz prvenstvene lestvice, na katerem bo pravico delil Mitja Žganec.


Goričani se v samo končnico prvenstva odpravljajo z presenetljivim porazom med tednom v Kidričevem, ko so morali priznati premoč Aluminiju. Za četrtim mestom, s katerim bi še lahko upali na uvrstitev v evropske pokale imajo šest točk zaostanka, zato bi danes za Goričane v boju na četrto mesto veljale samo tri točke. Goričani so v zadnjih treh domačih tekmah povsem deklasirali nasprotnike in jim skupaj nasuli kar devet zadetkov ob tem pa prejeli le enega, kar nedvomno priča o tem, da gre za zelo kvalitetno ekipo, ki bo tudi danes vsaj na papirju postavljena v vlogo favoritov. Četa Mirana Srebrniča bo nedvomno naredila vse, da se oddolži Kranjčanom za novembrski poraz v novogoriškem športnem parku.   

Kranjčani so po včerajšnji točki Ankarana proti Olimpiji ponovno na dnu prvenstvene lestvice, zato bodo v taboru Gorenjcev poskušali narediti vse, da se iz težkega gostovanja na severu Primorske vrnejo s pozitivnim rezultatom. Kranjčani prihajajo v Novo Gorico opogumljeni z zmago proti Celju, prav tako pa so orli jeseni na severu Primorske že veselili treh točk. Tudi tokrat bo eden bolj pomembnih mož v četi Siniše Brkića Matej Poplatnik, trenutno drugi strelec Prve Lige. Pred srečanjem v Novi Gorici je Egzon Kryeziu poudaril, da je vzdušje v slačilnici zelo dobro: »Vzdušje v slačilnici je že ves čas zelo vzorno, zelo dobro pravzaprav. Stremimo k enakim ciljem, na srečo se je fantastičen odnos prelil tudi v pozitivne rezultate na zelenicah.«

Bodo Novogoričani upravičili vlogo favoritov in vknjižili še četrto zaporedno zmago pred svojimi gledalci? Ali se bodo še drugič v letošnji sezoni treh točk v Novi Gorici veselili orli?

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc odhaja, nove okrepitve že na poti v Fazanerijo

Ni se še polegel prah po koncu 31. sezone prve lige, ko so se že začela pojavljati različn…