Danes je bila na Mestnem stadionu na Ptuju odigrana prva kvalifikacijska tekma za dopolnitev Prve Lige Telekom Slovenije med ptujsko Dravo in kranjskim Triglavom. Potem ko so prvi polčas po zadetku Reška dobili Ptujčani, so Kranjčani v nadaljevanju zrežirali preobrat in imajo pred povratnim dvobojem, ki bo odigran v sredo v Kranju prednost z 1:2.


Že uvodoma sta obe ekipi začeli poletno, najprej so si priložnost ustvarili gostje, a se je Majcen ulovil v prepovedanem položaju, že v naslednjem napadu so zapretili domačini, vendar je Džafić strel Bizjaka izbil v kot.

V 8. minuti so Kranjčani izvedli hiter protinapad, kjer se je sam iz oči v oči znašel najboljši kranjski strelec Matej Poplatnik, a je Aleksander Šeliga preprečil vodstvo Kranjčanov.  

V 14. minuti so si je Drilon Kyeziu privoščil veliko napako, ko je podajal žogo Džafiću, žogo je prestregel Jaka Bizjak, ki se je najprej obotavljal, nato pa žogo podal do Mitje Reška, ki je zatresel za vodstvo Ptujčanov.

V 19. minuti so imeli možnost za povišanje rezultata Ptujčani, potem ko je domači kapetan Jon Šporn poskušal iz kakšnih 18 metrov, a je žoga zletela mimo vrat.

V nadaljevanju polčasa so gledalci spremljali zanimivo nogometno predstavo, obe ekipi sta si pripravili kar nekaj pol priložnosti, a so Ptujčani zadržali minimalno prednost.

V nadaljevanju smo v prvih petnajstih minutah spremljali bolj aktivno igro Gorenjcev, a so Ptujčani predvsem osredotočali  na obrambo in hitre protinapade. Terensko premoč so Kranjčani kronali v 62. minuti, ko je odbito žogo za hrbet Aleksandra Šelige iz kakšnih desetih metrov spravil David Zec.

V 66. minuti so se Kranjčani znašli v priložnosti da bi rezultat popolnoma preobrnili v svojo korist a se je ob strelu Mateja Poplatnika ponovno izkazal Aleksander Šeliga.

V 79. minuti so se v lepi priložnosti, da bi ponovno povedli znašli Ptujčani, po podaji Nastje Čeha je bil najvišji v skoku Jaka Bizjak, a je njegov strel z glavo švignil preko gola.

V začetku 81. minute je Matej Jug po igranju z roko v kazenskem prostoru Ptujčanov, brez obotavljanja pokazal na belo točko, najstrožjo kazen je brez večjih težav za vodstvo orlov izkoristil najučinkovitejši strelec orlov Matej Poplatnik.

V 89. minuti srečanja si je priložnost priigral Nastja Čeh, a je strel nekoliko iz strani zletel preko vrat Elvisa Džafića.

Že v sodnikovem dodatku je popolnoma izgubljeni Matej Jug, ki je že med tekmo z sumljivimi odločitvami dvigoval pritisk v obeh taborih, pokazal rdeč karton Denisu Vezjaku.

Drava Ptuj : Triglav Kranj 1:2 (1:0)

Rešek 14`; Zec 62`, Poplatnik 81`-11m

Rumeni karton: Čeh 82`, Pirtovšek 90`, Vezjak 92` ; Majcen, Zec, Kryeziu D.

Rdeči karton: Vezjak 92`

Drava Ptuj: Šeliga, Petek, Pirtovšek, Kolar (71` Čeh), Flis, Šporn, Lovenjak (60` Kukovec), Vezjak, Rešek, Fanimo (69` Cuffaro), Bizjak

Triglav Kranj: Džafić, Kryeziu D. (45` Arh Česen), Elsner, Poplatnik, Udovič, Mlakar, Kryeziu E. Zec, Pušnik (30` Bojić) Tijanić, Majcen (72` Žurga)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…