Po dveh odpovedih domačih tekem Krškega, bodo na svoj račun le prišli tudi navijači Posavcev. Po porazu na prvem srečanju spomladanskega dela prvenstva, v prejšnjem krogu so gostovali pri Rudarju, bo četa Alena Ščulca dočakala zadnjeuvrščeni Ankaran.


Krško je na svoje prvo srečanje po zimskem premoru med vsemi prvoligaši čakalo najdlje, po dokaj uspešnem prvem polčasu, so v nadaljevanju po nekaj napakah klonili proti knapom. Trenutno najboljši strelec lige Milijan Škrbić proti Rudarju še ni bil povsem nared in bo morda na današnjem srečanju adut iz rokava trenerja zelenih. Napake s prve tekme spomladanskega dela se ne smejo ponoviti in v tem slogu je svoje varovance pripravljal Alen Šćulac: ”Zavedamo se, da smo v Velenju naredili preveč napak in tako prepustili zmago Rudarju. Na jutrišnjo tekmo smo še bolj osredotočeni kot sicer. Prepričani smo, da bomo dosegli pozitiven rezultat in nove tri točke. O drugem niti ne razmišljamo. Fantje se svojih kvalitet zavedajo, jutri jih bodo na igrišču morali tudi pokazati.” 

Ankaran je na prvih dveh tekmah v februarju osvojil štiri točke, nato pa dvakrat klonil proti favoriziranima nasprotnikoma. Najprej so v Ajdovščini remizirali z Aluminijem, nato pa v Novi Gorici premagali Triglav iz Kranja. Proti Domžalčanom niso imeli nobenih možnosti, medtem ko so se prvakom iz Maribora dobro upirali v prvem polčasu in ohranili mrežo nedotaknjeno, v nadaljevanju pa klonili trikrat. Trener Ankarana Vlado Badžim bo gotovo v lovu na točke računal na pomoč vratarja Primoža Bužana, ki je na zadnjem srečanju uspel obraniti strel z bele točke. 

Obe medsebojni srečanji v letošnji sezoni sta se končali brez zmagovalca, v Krškem je bil izid 2:2, medtem ko so Ankarančani v Dravogradu vodili večji del tekme, v 93. minuti pa je točko Krčanom prinesel Leo Ejup. Krško trenutno zaseda sedmo mesto in ima sedem točk prednosti pred Anakaranom, ki pa je odigral dve tekmi več.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…