Miroljub Kostić v prihodnje ne bo več branil barv ljubljanske Olimpije. 24-letni vezist, ki je v Stožicah igral v spomladanskem delu ravnokar končane sezone, bo kariero nadaljeval v moštvu Sarajeva.


Nekdanji nogometaš srbske Jagodine je bil spomladi eden najpomembnejših členov pomlajene zeleno-bele čete, saj ni izpustil niti enega obračuna zmajev. Sedemnajst nastopov je zbral v prvenstvu, dva pa v pokalnem tekmovanju. Kostić bo Sarajevčanom, ki mu z izdatno finančno pomočjo pomaga tudi Malezijec Vincent Tan, pomagal tudi v kvalifikacijah Evropske lige, saj so Sarajevčani aktualni zmagovalci bosansko-hercegovskega pokalnega tekmovanja. Kostić je ob predstavitvi povedal, da je prestop v Sarajevo stopnica višje v dozdajšnji karieri: “Prišel sem v največji klub v Bosni in Hercegovini. O klubu sem slišal le pozitivno in zagotovo je to stopnička višje v moji karieri. Spremljal sem dogajanje v bosansko-hercegovskem prvenstvu, s katerim sem dobro seznanjen. V Jagodini sem igral skupaj z Irfanom Vusljaninom, poznam pa tudi Ivana Tatomirovića. Verjamem, da se bom hitro vklopil v ekipo.”

Odhod srbskega defenzivnega vezista je dokaj pričakovan, saj so iz ljubljanskega tabora že pred tedni sporočili, da bo bo ekipa v prihodnji sezoni še mlajša, cenejša in bolj ‘ljubljanska’.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…