Miroljub Kostić v prihodnje ne bo več branil barv ljubljanske Olimpije. 24-letni vezist, ki je v Stožicah igral v spomladanskem delu ravnokar končane sezone, bo kariero nadaljeval v moštvu Sarajeva.


Nekdanji nogometaš srbske Jagodine je bil spomladi eden najpomembnejših členov pomlajene zeleno-bele čete, saj ni izpustil niti enega obračuna zmajev. Sedemnajst nastopov je zbral v prvenstvu, dva pa v pokalnem tekmovanju. Kostić bo Sarajevčanom, ki mu z izdatno finančno pomočjo pomaga tudi Malezijec Vincent Tan, pomagal tudi v kvalifikacijah Evropske lige, saj so Sarajevčani aktualni zmagovalci bosansko-hercegovskega pokalnega tekmovanja. Kostić je ob predstavitvi povedal, da je prestop v Sarajevo stopnica višje v dozdajšnji karieri: “Prišel sem v največji klub v Bosni in Hercegovini. O klubu sem slišal le pozitivno in zagotovo je to stopnička višje v moji karieri. Spremljal sem dogajanje v bosansko-hercegovskem prvenstvu, s katerim sem dobro seznanjen. V Jagodini sem igral skupaj z Irfanom Vusljaninom, poznam pa tudi Ivana Tatomirovića. Verjamem, da se bom hitro vklopil v ekipo.”

Odhod srbskega defenzivnega vezista je dokaj pričakovan, saj so iz ljubljanskega tabora že pred tedni sporočili, da bo bo ekipa v prihodnji sezoni še mlajša, cenejša in bolj ‘ljubljanska’.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…