Celjani so na prvi resnejši pripravljalni preizkušnji zanesljivo ugnali Nafto iz Lendave, grofje so se proti polfinalistu pokalnega tekmovanja veselili z rezultatom 3:0. Po dvoboju se je za klubsko spletno stran o sami tekmi ter stanju v ekipi razgovoril trener Celja Dušan Kosič.


“Igralci so se vrnili v spodobnem stanju. Za nami je prvi del priprav in moram reči, da so fantje zavzeto trenirali in disciplinirano izvrševali tiste zadeve, ki jim jih je zadal strokovni štab. Trenutno stanje je vzpodbudno in moramo nadaljevali v tem stilu. Tisto, kar od fantov vedno znova zahtevamo je pristop, resnost in da se vsakega nasprotnika lotijo z odgovornostjo. To so proti Nafti tudi naredili. Odigrali smo dobro tekmo. Malo smo še zarjaveli in težki, a so si fantje priigrali priložnosti ter jih nekaj tudi izkoristili. Dobro smo odigrali in kot smo se že med seboj pogovorili, da prijateljskih tekem ni. So le pripravljalne tekme,” je zmago nad trenutno petouvrščeno ekipo 2. SNL pokomentiral Kosič, ki je v tej fazi priprav z igralci več dni preživel v Thermani Laško, ki ekipi nudi izjemne pogoje za pripravo na spomladanski del sezone.

Do takrat je še dober mesec, Celjane pa vmes ponovno čaka potovanje v Turčijo, kjer bodo odigrali nekaj težkih pripravljalnih tekem proti ekipam iz tujine: “Veseli in zadovoljni smo, da si to lahko privoščimo. Uprava se trudi zagotavljati najboljše pogoje fantom. Želim si, da tudi mi to spoštujemo in seveda na najboljši možen način to izkoristimo. Lani smo imeli v Turčiji prijetne izkušnje in dobre nasprotnike. Tudi letos bo podobno zahtevno. Igrali bomo proti klubom, ki so močnejši od nas. Tej mladi ekipi želimo podati nasprotnike na mednarodnem nivoju in sam sem kot trener vesel, da lahko to storimo.”

Trenutno največja sprememba v ekipi pred začetkom drugega dela prvenstva je odhod dolgoletnega člana Tadeja Vidmajerja, ki se seli v poljsko prvo ligo. Celjani bodo vrzel poizkušali zapolniti z 22-letnim Advanom Kadušićem, ki je nastopal za mlajše selekcije Bosne in Hercegovine in je bil nazadnje član mostarskega Zrinjskega. Bo pa do začetka drugega dela bržčas še prišlo do kakšne spremembe v kadru, česar se zaveda tudi trener grofov: “Neke spremembe so se že zgodile, neke se verjetno še bodo. Trenutno je še prehitro povedati katere. Pomembno je, da so fantje v trenažnem procesu skoncentrirani, vestni in da delajo tisto kar smo si začrtali. Fantje so zanimivi tudi drugim klubom, a si želim kot trener, da ostanejo z glavo pri vsakdanjem delu in da svoje obveznosti delajo maksimalno. Edino to si želim, da ostanejo z glavo tukaj. Karkoli pa se bo v prihodnosti dogajalo s klubom pa bo prikazal čas.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…