Domžalčani so v Ljudskem vrtu prikazali taktično zrelo in odlično predstavo, saj so s hitrim zadetkom na kolena spravili nogometaše Maribora. Skozi celotno srečanje so delovali izjemno kompaktno in disciplinirano ter predvsem mirno. Potrpežljivo so čakali na svoje priložnosti in vrata Handanovića ogrožali predvsem iz hitrih protinapadov. Z zmago so Domžalčani Mariboru pobegnili na velikih devet točk prednosti in tako lahko v nadaljevanju sezone igrajo precej bolj mirneje, kot so do sedaj. Prednost je velika, a do konca prvenstva je še veliko krogov, tako da ta ni neulovljiva.


Po srečanju v Ljudskem vrtu je bil  strateg Domžal Luka Elsner izjemno prešerne volje in po veliki zmagi dejal: “Naporno je bilo spremljati to tekmo. Zgodaj smo prešli v vodstvo in se nato pomaknili nazaj. Maribor je izredno kakovostno moštvo, ki nas je stiskalo, a so zgrešili nekaj priložnosti, ki so si jih pripravili. S celo kožo je težko priti iz Ljudskega vrta brez sreče. A sem mnenja, da smo popolnoma zasluženo slavili.” Prednost Domžal pred Mariborom znaša že devet točk in zdi se, da je to prednost, ki bo jo tudi tako izkušena ekipa težko ujela. A žoga je okrogla in na to opozarja tudi Luka Elsner: “V nekem momentu je to velika prednost, a se lahko hitro obrne. V določenem trenutku smo začeli seštevati točke in smo naleteli na težave. Ambicije ostajajo enake, želimo si biti kompaktni in ne smemo seštevati točk. Potreben bo dober pristop iz tekme v tekmo.”

Nekoliko slabše volje je bil trener Maribora Ante Šimundža, ki je po porazu v Ljudskem vrtu povedal: “Pride dan, ko dominiraš skozi celotno srečanje, a žoga noče v gol. Bili smo dominantni in fizično smo bili veliko boljši, a žal ni šlo. Fantje so si pripravili veliko priložnosti, a je potrebno dvigniti glave gor in iti dalje. Tokrat je bila sreča na strani Domžal.” Po samem srečanju so vselej zahtevni navijači Maribora namenili nekaj žvižgov igralcem, kot tudi trenerju Šimundži. “Enostavno so navijači tisti, ki lahko izražajo nezadovoljstvo. Tokrat si fantje niso zaslužili žvižgov, saj so dali vse od sebe, da bi srečanje zmagali. V nekaterih prejšnjih srečanjih bi si bolj zaslužili žvižge, a takšen je nogomet. Fantje bodo iz tega morali vzeti le dobro in potrebno je misliti na naslednje tekme,” je o nezadovoljstvu navijačev povedal Šimundža.

Prednost Domžal pred najbližjimi zasledovalci je devet točk, a Olimpija srečanje s Celjani igra v nedeljo. Domžalčani delujejo kompaktno in z zanesljivo igro hitro korakajo proti naslovu jesenskih prvakov. Jim bo uspelo? S tem, kar kažejo trenutno, zagotovo.

 • Podcast #12: Dejan Kopasić

  Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
 • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

  V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
 • Bilje na Portovalu do remija

  Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
 • Maribor v zadnji minuti do zmage

  Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
 • Poraz, ki daje upanje

  Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
 • Petarda Maribora za skok na vrh

  Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…