[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=595]

Nogometaši drugouvrščene Luke Koper so v 26. krogu državnega prvenstva z 2:1 premagali Zavrč in se veselili tretje zaporedne zmage na domačem terenu. Na zanimivi tekmi so najprej v 27. minuti povedli Koprčani, ko je z roba kazenskega strela zadel Jaka Štromajer, ki se je pred tem otresel treh branilcev iz Zavrča. Gostje so izenačili po sumljivo dosojenem prostem strelu v 77. minuti, ko je rezervist Josip Fuček mojstrsko izvedel prosti strel. Odločilni zadetek za domače je dosegel Domen Črnigoj, ki je v 85. minuti po povratni podaji Mateja Palčiča silovito sprožil z okoli 20 metrov in z diagonalnim strelom premagal nemočnega Gregorja Finka.


Nogometaši Kopra in Zavrča so na Bonifiki prikazali solidno nogometno predstavo s priložnostmi na obeh straneh. Na začetku srečanja sta bili ekipi sicer še precej zadržani, v nadaljevanju sta zaigrali bolj dinamično, vseeno pa je bila pobuda na domači strani. V 10. minuti se je nenadoma za strel od daleč odločil Mitja Lotrič, vratar gostov Gregor Fink pa se je moral kar potruditi, da je žogo odbil v kot. nekaj minut Prva priložnost za goste je bila v 16. minuti, ko je po podaji Sandija Čeha s strelom od blizu poskušal Dino Kresinger, domači vratar Simčič pa je žogo zaustavil. Čez nekaj minut je glavni sodnik Perić domačim dosodil prosti strel, ki ga je malce preveč po sredini izvedel Leo Štulac, zato je Fink ponovno odbil v kot. Koprčane je v 27. minuti v vodstvo popeljal Jaka Štromajer. Glavni sodnik Perić je po prekršku nad Palčičem pustil prednost, do žoge je prišel Štromajer, ki se je na robu kazenskega prostora odlično otresel spremljevalcev in rutinirano premagal nemočnega Finka. Zavrčani, ki jih je šokiral prejeti zadetek, so v 38. minuti zapravili najlepšo priložnost za izenačenje. Kapetan Čeh je poslal lepo predložek v kazenski prostor, kjer je Kresinger poskušal s strelom z glavo v spodnji levi kot, vendar je Simčič njegov strel ubranil. V 44. minuti je z direktnim strelom iz prostega strela na gol poskušal Kelenc, vendar je Simčič tudi ta strel brez problema ubranil, na drugi strani pa je Štulac streljal čez gol. Preden pa je Perić odpiskal prvi polčas, pa je po prerivanju Štromajerja in Roškarja v kazenskem prostoru padel domači napadalec, ki je zaradi simuliranja dobil rumeni karton.

Gostje iz Zavrča so drugi polčas začeli veliko bolje, saj so si priigrali nekaj priložnost, ki pa jih niso uspeli realizirati. v 49. minuti je Roškar najprej stresel prečko, nato pa je Simčič odlično posredoval ob strelu Smrekarja. V nadaljevanju sta sledili priložnosti na obeh straneh, toda ostalo je pri minimalnem vodstvu domače ekipe. Najprej je v 53. minuti po podaji Kelenca v kazenski prostor poskušal rezervist Fuček, toda Simčič je žogo ubranil. V 69. minuti pa je po podaji Ivetića iz kota do končnega strela prišel Halilović, a je žogo poslal previsoko preko vrat. Takoj zatem je streljal Pučko, ki je pred tem prejel globinsko podajo Palčiča, vendar je Fink žogo odbil v kot. Nato pa je prišla 77. minuta, ko naj bi glavni sodnik Perić, ki je danes sodil odlično, napačno dosodil prekršek in prosti strel v korist gostov, čeprav je bil domači branilec Hadžić v dvoboju s Kelencem prvi pri žogi. Po tej sodniški odločitvi so gostje uspeli izenačiti, saj je Fuček iz prostega strela preko živega zidu zadel spodnji levi kot gola. Nato je sledila izključitev trenerja Vanolija zaradi protestiranja pri stranskem sodniku. Izenačujoči zadetek ni zaustavil domačih, ki so zapretili preko Štulca, a je njegov strel zletel za las mimo desne vratnice. Veselje gostov pa ni trajalo dolgo, saj je v 84. minuti Domen Črnigoj po kratki podaji Palčiča zadel s približno 20 metrov, kar je na koncu zadostovalo za zmago in nove tri točke.

Čeprav so Koprčani igrali brez Galešića in Ćovile, se njuna odsotnost na današnji tekmi ni kaj pretirano poznala. Namesto njiju sta priložnost dobila Lotrič in Štulac, sploh slednji je danes prikazal solidno predstavo. Tudi gostje niso slabo igrali, na začetku so imeli nekaj težav pri gradnji napadov zaradi agresivne igre domačih, veliko bolje pa so zaigrali v drugem polčasu in bi si vsekakor zaslužili točko. V naslednjem krogu bodo Koprčani gostovali v Velenju, Zavrčani pa bodo doma pričakali ljubljansko Olimpijo.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…